PROTEST! Soferii de troleibuze din Timisoara au refuzat sa iasa pe trasee, din cauza unor restante salariale si a neprimirii bonurilor de masa UPDATE! Salariile au fost achitate

Soferii de troleibuz din cadrul Societatii de Transport Public Timisoara (STPT) au refuzat sa iasa pe trasee, in aceasta dimineata, protestand fata de intarzierile repetate la plata salariilor, dar si neprimirea bonurilor de masa in ultimele trei luni.


Conducerea companiei a transmis ca problema se va rezolva in cursul acestei zile sau, cel tarziu, maine, si acuza lipsa lichiditatilor, in conditiile in care este vorba despre o societatea a Primariei Timisoara, dar si neincasarea datoriei de aproape 50 de milioane de lei de la Societatea Metropolitana de Transport Timisoara (SMTT).

„In dimineata zilei de 21.12.202, conducatorii de bord din cadrul Sectiei Transport Troleibuze, din cadrul Societatii de Transport Public, au refuzat sa iasa in traseu, din cauza nemultumirilor legate de neachitarea lichidarii salariale din 15.12.2021 si a tichetelor de masa restante. Traseele liniilor de troleibuz de pe raza municipiului au ramas descoperite la primele ore ale diminetii, acestea fiind acoperite, incepand cu ora 07, cu autobuze, in limita resurselor disponibile”, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

Potrivit intelegerilor din cadrul companiei, lichidarea aferenta lunii noiembrie ar fi trebuit sa fie achitata in data de 15 decembrie, dar, din cauza lipsei fondurilor necesare, plata banilor a fost amanata pentru astazi, 21 decembrie. Intr-o interventie la un post de televiziune central, purtatorul de cuvant al STPT, Cosmin Bradu, a precizat ca restanta salariala este doar de o zi si ca aceasta problema va fi rezolvata in cursul zilei de astazi.

„Este vorba despre un protest spontan declansat, in aceasta dimineata, de 32 de soferi de troleibuze. Cauza: intarziere de o zi la plata salariilor si neprimirea bonurilor de masa in ultimele trei luni. Calatorii nostri care circula cu troleibuzele au fost afectati doar la prima ora a diminetii, intruct, dupa ora 7, traseele de troleibuze au fost acoperite cu autobuze. Problemele vor fi rezolvate in cursul zilei de astazi, cel tarziu maine”, a anuntat Cosmin Bradu. (G.G.)

UPDATE! In cursul dupa-amiezii, angajatii STPT au primit salariile restante si li s-au acordat bonurile de masa pe o luna. In urma solutionarii revendicarilor, soferii de troleibuze au incetat protestul.

Leave a Reply