Fostul deputat Catalin Radulescu „Mitraliera”, trimis in judecata de DNA in dosarul privind obtinerea frauduloasa a certificatului de revolutionar

Fostul deputat PSD Catalin Marian Radulescu, zis si „Mitraliera” dupa ce a anuntat ca a pastrat arma pe care a folosit-o la Revolutie, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de comiterea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu si fals in declaratii, in dosarul privind obtinerea frauduloasa a certificatului de revolutionar.


Alaturi de el au fost trimisi in judecata timisoreanul Adrian Sanda, la data faptei secretar de stat in cadrul Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist (S.S.P.R.) si presedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant, Corina Denisa Tanase, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant si Cristina Valentina Cechi, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant.

Cei trei au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite.

In cursul anului 2016, inculpatii Sanda Adrian, Tanase Corina Denisa si Cechi Cristina Valentina (…) ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant” formulata de inculpatul Radulescu Catalin Marian, desi acesta nu indeplinea una dintre conditiile prevazute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfasurat activitati revolutionare intr-o localitate in care, in urma actiunilor si confruntarilor cu fortele de represiune, au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute “pana la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10).

Titlul mentionat mai sus se acorda in baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificarile ulterioare, privind recunostinta pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului – Lupeni – august 1977”, arata procurorii in rechizitoriu.

Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulata de Radulescu si ar fi constatat indeplinirea conditiilor legale pentru acordarea titlului de Luptator cu Rol Determinant doar pe baza a doua declaratii (din 2015 si 2016) in care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea in legatura cu activitatea sa revolutionara in orasele Timisoara si Bucuresti, in perioada 16-21 decembrie 1989.

“Declaratiile respective ar fi contrazise in mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta ca inculpatul a desfasurat activitate revolutionara doar in orasul Pitesti, incepand cu data de 22 decembrie 1989, dupa fuga dictatorului, nicidecum in orasele Timisoara si Bucuresti.

Urmare a acestor demersuri, inculpatului Radulescu Marian Catalin i-a fost acordat, prin decret prezidential, titlul de “Luptator cu Rol Determinant”, cu consecinta obtinerii, in mod necuvenit, a unei indemnizatii de gratitudine in valoare de 2.020 lei/lunar (in total 165.640 lei), incepand cu data de 01.01.2015 pana in octombrie 2021“, mai spun procurorii.

Casa Judeteana de Pensii Arges s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 165.640 de lei.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii fata de toti inculpatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. (V.E.)

Leave a Reply