BREAKING. Certificatul Electronic Covid nu va fi obligatoriu pentru accesul angajatilor la locul de munca. Ministrul Rafila nu este de acord si ameninta cu demisia

Liderii coalitiei de guvernare au convenit, miercuri seara, sa elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid conditionarea accesului la job de acest certificat. Informatia a fost confirmata pentru G4Media de Marcel Ciolacu, presedintele PSD, care a declarat ca ”eu nu am sustinut asa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.


Decizia coalitiei a fost luata intr-o intalnire la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, potrivit surselor G4Media. Nu e clar cine a sustinut varianta eliminarii acestei prevederi-cheie din proiectul de lege.

Proiectul de lege pregatit de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, prevedea ca angajatorii – privati sau de stat – erau obligati sa suspende contractul de munca pentru angajatii facar Certificatul Electronic Covid, care atesta vaccinarea, trecerea prin boala sau testarea.

Liderul PSD l-ar fi convocat pe Alexandru Rafila la sediul partidului pentru a-i cere modificarea proiectului de lege. Ministrul Rafila nu ar fi de acord cu noua versiune si ameninta cu demisia, potrivit surselor G4Media.

Decizia a venit pe fondul controverselor din interiorul coalitiei de guvernare pe tema Certificatului Electronic Covid, dar si dupa mitingul violent organizat marti de AUR impotriva legii. (G.G.)

Leave a Reply