VIDEO! Politistii din Timisoara, un nou protest zgomotos in fata Prefecturii. Printre revendicari, „dezghetarea” Legii salarizarii si anularea statutului de „mercenari” ai pandemiei

O noua actiune de protest a politistilor a avut loc, astazi, la Timisoara, in fata Palatului Administrativ. Aproape o suta de sindicalisti din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, la care s-au alaturat politisti de penitenciare de la Penitenciarul Timisoara si Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, s-au reunit pentru a cere reprezentantilor guvernului in teritoriu aplicarea integrala a legii salarizarii.


Protestatarii au vuvuzele si pancarte si isi striga nemultumirile in fata Palatului Administrativ, unde functioneaza Prefectura si Consiliul Judetean Timis. Ei solicita aplicarea integrala a legii salarizarii si actualizarea pensiilor militare de serviciu. De asemenea, sunt revoltati de impunerea noilor atributii de serviciu, respectiv controlul certificatelor verzi si al mastilor si aplicarea de amenzi cetatenilor care nu se conformeaza restrictiilor pandemice, atributii prin care si-ar atrage antipatia publica.

“Am citit, daunazi, un titlu de presa, in care domnul presedinte al PNL ii trasa sarcini domnului ministru Bode. Cu interes si tresarire am citit mai departe, crezand ca-i traseaza sarcini sa gaseasca solutii sa ne plateasca orele suplimentare. Nu! Ii trasa sarcini pe linie de partid pentru ca politistii sa se implice mult mai mult in verificarea carantinatilor si a izolatilor. Sarcini pe care noi nu avem in fisa postului. Acum va intreb pe dumneavoastra: la terminarea studiilor la Academia de Politie, la scolile de subofiteri de politie, ati jurat vreunul dintre dumneavoastra credinta partidelor politice?”, a intrebat retoric agentul sef principal Sever Stan, liderul Sindicatului DECUS Timis, starnind o agitatie zgomotoasa printre participanti, totodata solicitandu-le sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu si nu ordinele politice.

Potrivit liderilor de sindicat prezenti la protest, Legea salarizarii personalului platit din fonduri publice, nr. 153/2017, a fost votata de partidele aflate la guvernare, insa, in prezent, s-ar dori o „inghetare” a prevederilor acesteia, ceea ce ar crea inechitati in privinta veniturilor in randul a sute de mii de bugetari.

Protestul sindical de la Timisoara s-a incheiat la orele 14, iar actiuni similare, potrivit calendarului protestelor, s-au organizat alte trei orase mari din tara. (G.I.)

Leave a Reply