Procuroarea Marioara Sandu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, o noua victorie in „meciul” disciplinar cu Inspectia Judiciara

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in sedinta din 21 decembie, sa dmita exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare declansata de Inspectia Judiciara impotriva Marioarei Sandu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, si sa o absolve de acuzatiile retinute intr-un raport al inspectorilor lui Lucian Netejoru.


Este vorba despre patru abateri disciplinare prevazute in art. 99 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv atitudini nedemne in timpul timpul exercitarii atributiilor de serviciu, refuzul de a-si indeplini o indatorire de serviciu, absente nemotivate de la serviciu si nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse de conducatorul instantei sau al parchetului.

Cu alte cuvinte, noul dosar disciplinar a fost inchis pe procedura, fara sa se mai ajunga la analiza pe fond presupusele abateri.

“Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 1927/B/18.06.2019 data in lucrarea nr. 19-412 la data de 18 iunie 2019. Constata nulitatea actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Sandu Marioara, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. c), f), k) teza a II-a si m) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se mentioneaza in minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM.

Reamintim ca, in noiembrie 2020, a alta actiune disciplinara a Inspectiei Judiciare impotriva Marioarei Sandu a fost respinsa cu aceeasi motivatie. (G.I.)

Leave a Reply