Un jurnalist din Constanta a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce a ar fi amenintat doi procurori de la DNA. „O sa va calc pe cap puternic!”

Jurnalistul Marius Florian Vasile (foto, stanga), de la publicatia tomisnews.ro, din Constanta, a fost retinut, joi seara, dupa ce a amenintat doi procurori de la DNA Constanta, fiind acuzat de ultraj judiciar. Jurnalistul trece drept un prieten apropiat al lui George Simion si este un sustinator declarat al AUR.


Acesta le-a scris procurorilor in urma cu cateva seri, pe Whatsapp, ca o sa „ii calce pe cap puternic” si ca „are 4 parlamentari”.

Conform surselor G4Media jurnalistul facea referire la cei patru parlamentari AUR de Constanta, Vasile fiind consilier al unuia dintre ei.

„Poate meritati niste p**. Dracii o sa iasa din voi, f-va-n gura de obositi si lesinati. O sa va calc pe cap puternic, f***-va-n gura de inutili. F-va-n gura de adormiti si obositi. DNA-ul p*. De ce nu v-ati bagat la bataie si amenintari si nasoale? Sunteti sclavii lui Chitac si voi, abia asteptati sa i-o s*** ca sa distrugeti constantenii. Patru parlamentari am, varza va fac! Obositii p**, lesinatilor, f***-va-n gura de boscheti”, sunt printre mesajele primite de procurorii DNA.

Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta a transmis, vineri, printr-un comunicat de presa, faptul ca jurnalistul este acuzat de ultraj judiciar, dupa ce a adresat in mod direct amenintari cu acte de violenta si cu alte fapte pagubitoare celor doi procurori in legatura cu atributiile de serviciu ale acestora, in scop de intimidare si razbunare.

Potrivit aceluiasi comunicat, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 34 ani, fara antecedente penale, acuzat de comiterea a doua infractiuni de ultraj judiciar. Vineri, procurorii au transmis Judecatoriei Constanta propunerea de arestare preventiva pentru 30 zile a barbatului.

„In sarcina persoanei anchetate s-a retinut ca, la data de 20.12.2021, in jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicatia Whatsapp de pe numarul sau de telefon, le-a adresat in mod direct amenintari cu acte de violenta si cu alte fapte pagubitoare celor doua persoane vatamate, procurori in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu ale acestora, in scop de intimidare si razbunare”, se arata in comunicat.

In cazul in care va fi trimis in judecata si gasit vinovat, Marius Florian Vasile risca pana la 1 an si sase luni de inchisoare sau amenda. (V.E.)

 

Leave a Reply