Politistii refuza sa mai verifice persoanele carantinate! „Conducerea MAI incearca sa includa pompierii in aceasta activitate”, a anuntat liderul Europol

Protest extrem al politistilor impotriva revendicarilor pe care guvernantii refuza sa le ia in seama. Acestia refuza sa mai verifice persoanele carantinate.


”Avem o situatie inedita la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, avand in vedere ca noi am sesizat faptul ca aceste verificari cu privire la persoanele asupra carora s-a dispus masura carantinarii nu se regasesc ca si atribut in sarcina Politiei Romane si in sarcina politistilor, tot mai multi politisti au refuzat sa mai indeplineasca astfel de atributii in aceste conditii si in cursul zilei de ieri a avut loc o intalnire la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne prin care au incercat sa suplineasca acest refuz al politistilor prin includerea pompierilor, jandarmilor si a altor categorii militare in aceasta activitate”, a povestit Cosmin Andreica, liderul EUROPOL, la Antena 3.

”Cei care ocupa functii politice in MAI, secretarii de stat Despescu si Arafat si-au activat “slugile” si le-au “asmutit” impotriva populatiei. Dupa ce au vazut ca politistii si-au studiat atent fisa postului si au constatat ca nu au atributii pe linia verificarii persoanelor fata de care s-a luat masura carantinarii/ izolarii, s-a instalat panica in MAI. Rezolvarea insa a venit repede. Cei doi secretari de stat le-au impus, in mod ilegal, pompierilor sa desfasoare activitatile de verificare a persoanelor carantinate. Singura problema, una “mica” de altfel, este ca pompierii nici macar nu au dreptul, conform legii. Cu alte cuvinte, pompierii vor ajunge sa fie umiliti de orice carantinat care cunoaste legea si stie ca doar in fata politistilor si jandarmilor are obligatia de a se legitima.

Mai jos aveti dovada halucinantei decizii a celor din conducerea MAI, pentru care cuvantul “lege” nu mai reprezinta absolut nimic. Cu toate acestea, orice militar, fie el si pompier, pe langa faptul ca a depus un Juramant sa respecte Legea, are obligatia de a refuza ordinele vadit ilegale!”, au postat ieri cei de la EUROPOL pe o retea sociala.

Pe noi nu ne intereseaza modul in care conducerea Ministerului intelege sa isi exercite mandatul, dar atata vreme cat pompierii nu au astfel de atributii de a legitima persoane, ne vom afla in situatia ridicola in care doi pompieri in fata unei usi a unei persoane carantinate vor ajunge sa sune la 112 pentru ca persoana refuza sa se legitimeze in fata lor. Practic, obligatia de a se legitima exista doar in fata politistilor, jandarmilor si a politistilor locali”, a mai spus Cosmin Andreica la Antena 3. (V.E.)

Leave a Reply