Trei politisti de la Permise si Inmatriculari Teleorman, trimisi in judecata pentru luare de mita. Un permis „la negru” se rezolva cu o spaga de 700 de lei

Comisarul sef Stelian Lupu, fostul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari din cadrul Prefecturii Teleorman, si alti doi ofiteri de politie au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, fiind acuzati ca ar fi luat spaga ca sa elibereze permise de conducere si certificate de inmatriculare, potrivit unui comunicat al DNA.  De asemenea, un intermediar si 13 soferi cu permisul luat pe spaga au fost trimisi in judecata.


Potrivit DNA, mita pentru obtinerea unui permis la Teleorman era de 700 de lei, iar pentru inmatriculari se dadeau diferite bunuri precum bauturi, parfumuri sau piese auto.

Procurorii au mai descoperit asemenea ”fabrici de permise” la Suceava, anul trecut, si la Pitesti, in urma cu mai multi ani.

Iata comunicatul DNA integral:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatilor Lupu Stelian, ofiter de politie, la data faptelor sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, Eib Daniel Cristian, ofiter de politie, la data faptelor sef al Compartimentului Inmatriculari Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, si Velcea Cristian, ofiter de politie, la data faptei sef al Compartimentului Permise de Conducere si Examinari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

Persoana fizica, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunilor de:

– dare de mita (cinci fapte)
– trafic de influenta (sase fapte),
– fals in inscrisuri sub semnatura privata,

Precum si in stare de libertate, a 13 persoane in sarcina carora s-a retinut comiterea unor infractiuni de: dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare, cumparare de influenta, trafic de influenta, comise in forma autoratului si/sau a complicitatii.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2021, cei trei ofiteri de politie, in calitatile mentionate mai sus, ar fi pretins si primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane (inculpati in prezenta cauza), diferite sume de bani si bunuri care nu li se cuveneau, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu, dintre care mentionam:

– promovarea unor candidati la proba practica privind examenul pentru obtinerea permisului de conducere,
– inmatricularea unor autoturisme.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.” (V.E.)

Leave a Reply