A murit cantaretul Victor Socaciu! Anuntul facut de Marina Almasan, actuala partenera de viata a milionarului banatean Georgica Cornu

Cunoscutul cantaret de muzica folk, Victor Socaciu, a murit luni, dupa ce in  ultimele zile a fost spitalizat. Avea 68 de ani.


Anuntul oficial a fost facut de fosta sa sotie, Marina Almasan.

”Ii sunt alaturi fiului meu, Victor, intr-un moment greu al vietii sale. Pierderea parintelui inseamna, pentru un copil, pierderea uneia din cele doua aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume.

Ii vor si NE vor ramane amintirile frumoase ale familiei noastre, imbracate in cantecele sale nemuritoare, care vor continua sa-i bucure pe cei ce i-au pretuit muzica.

Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde iti doresc sa-ti gasesti pacea si linistea.

Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua sa-ti poarte numele. Si, daca aici, pe pamant, te-au indepartat de el, poate de acolo, de sus, ii vei veghea mersul prin viata, alaturi de mine, de aici , de pe pamant…

Iti multumesc pentru cantecul pe care, candva, intr-o alta viata, mi l-ai daruit” a transmis aceasta.

„O inima mare a incetat sa mai bata. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anuntam cu nemarginita durere stingerea din viata a celui care a fost sot, tata, bunic, un artist de geniu si un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu sa-l primeasca in Imparatia Sa alaturi de cei drepti!”, a transmis si fiica artistului, Ana-Maria Socaciu, intr-un mesaj postat pe Facebookp.

Cine a fost Victor Socaciu

Victor Socaciu, muzician, compozitor, cantaret, chitarist, realizator si prezentator TV, dar si politician si apoi diplomat, s-a stins din viata intr-un spital din Bucuresti.

Potrivit DC News, in urma cu doua saptamani, Victor Socaciu a participat la cea de-a 30-a editie a Festivalului National de Muzica Folk „Om bun” la Breaza.

Nascut pe 14 ianuarie 1953 la Brasov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar „foarte deschisi”, dupa cum spunea chiar artistul in biografia sa, unde a marturisit ca era atat de impresionat de romantele pe care i le cantau parintii sai, incat se ascundea sub masa si plangea – chiar daca nu intelegea ce insemna o iubire trecuta.

„Atractia mea fata de folk a inceput in anul 1972, cand l-am auzit la radio pe Mircea Florian cantand. El a fost cel care mi-a atras atentia asupra folk-ului autohton.

Mai citeam despre folk in revistele din acele vremuri. Si am inceput sa scriu si eu cantece.

Cred ca era locul in care ma puteam desfasura cel mai bine. Cand eram in liceul, scrisesem un cantec care se numea „Frizerul”.

Asta ca reactie la faptul ca directorul scolii, de cate ori faceam un pocinog, ne tundea pe toti. Asta era masura disciplinara pe care o lua”.

In urma cu cateva luni a fost internat in stare grava cu COVID, dar si-a revenit. Victor Socaciu se confrunta insa si cu alte probleme de sanatate: avea diabet si in urma cu cativa ani suferise o interventie de transplant de rinichi. (E.T.)

Leave a Reply