Ce spune primarul Timisoarei despre decizia potrivnica a Curtii de Apel in dosarul amenzii de 21 milioane de euro de la Colterm

Primarul Dominic Fritz a reactionat, printr-un comunicat de presa, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a decis sa respinga cererea de anulare a amenzii in valoare de 21 milioane de euro primita de Colterm, ca urmare a neachizitionarii certificatelor de poluare pe anul 2020.


“Decizia Curtii de Apel nu este definitiva. Suntem in dialog cu reprezentantii Colterm cu privire la urmatorii pasi pe care ii va face compania in acest proces. Amenda primita de Colterm este pentru neachizitionarea certificatelor verzi si a fost data de Agentia Fondului de Mediu.

Aceste certificate verzi erau pentru anul 2020 si pentru ele nu a fost bugetat niciun leu de catre fosta administratie. Societatea a contestat amenda in luna iunie. Primaria Municipiului Timisoara continua eforturile de retehnologizare si modernizare a companiei, incepute anul acesta.

Mentionam faptul ca in cursul acestui an am reusit sa inlocuim 15 km de retea de termoficare, adica jumatate din lungimea inclusa in proiectul de retehnologizare a retelei din oras. De asemenea, administratia locala a acordat peste 180 de milioane de lei pentru a asigura productia si distributia de agent termic in Timisoara.” (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply