Un politist aflat la datorie pe autostrada A1 Deva – Nadlac a amenintat cu pistolul un sofer de TIR din Turcia. IPJ Arad, primele explicatii

Inspectoratul de Politie Judetean Arad a precizat, cu privire la imaginile distribuite in mediul online in care se vede un agent ce pare ca indreapta arma spre un sofer, ca este vorba de un cetatean turc ce nu oprise TIR-ul la semnalele politistului. Ulterior, conducatorul ar fi devenit agresiv, sustin reprezentantii IPJ Arad.


“Din primele verificari, s-a stabilit ca un politist al Biroului de Politie Autostrada A1 Deva-Nadlac, aflandu-se in timpul serviciului, a pus in functiune semnalele luminoase, pentru oprirea unui ansamblu rutier. Soferul acestuia nu a oprit, continuandu-si deplasarea, fiind ulterior oprit pe DN 7, la intersectie cu breteaua de coborare de pe A1.

Conducatorul auto, un cetatean turc, a coborat din autoutilitara si a devenit agresiv prin vorbe si comportament, motiv pentru care agentul de politie a intins mana pentru a pastra o distanta de siguranta. Totodata, a scos pistolul din toc, arma fiind orientata in plan vertical”, a transmis, marti, IPJ Arad.

Conform sursei citate, soferul “si-a revizuit comportamentul, devenind cooperant, a inmanat documentele solicitate de politist, in urma verificarilor nefiind constatate nereguli”.

Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului de Politie Autostrada A1 Deva-Nadlac, pentru a se stabili daca au fost incalcate regulile deontologice si luarea de masuri legale, daca se impun, noteaza Agerpres.

Imagini video cu un politist care indreapta arma spre un sofer de TIR, pe Autostrada A1 Deva – Nadlac, au aparut pe retelele de socializare, acestea fiind surprinse de camera video aflata pe bordul unei masini. 

Evenimentul a avut loc la data de 26 decembrie, pe autostrada A1 Deva – Nadlac. (V.E.)

Leave a Reply