TIMPARK. Parcare cu plata in Timisoara, doar in zona centrala, pana la 1 martie 2022. VEZI tarifele (P)

Cu exceptia zonei 0, in restul Municipiului Timisoara se suspenda plata parcarii pana la 1 martie 2022. Astfel, pentru perioada 01 ianuarie – 01 martie 2022 nu se elibereaza abonamente pentru parcare.


Parcarea cu plata va fi obligatorie doar in Zona 0 a orasului, semnalizata cu panouri de informare verzi, zona demarcata de Inelul 1 de trafic.

Tarifele aplicabile pentru Zona 0 sunt aceleasi ca pana in acest moment, respectiv:

  • 3,00 lei/ora tarif Apel Bip si Card Bancar

  • 0,75 euro/ora tarif SMS

Si sunt valabile de luni pana vineri intre orele 08-17. In weekend si de sarbatorile legale este gratuit.

In perioada aceasta va fi pusa in functiune noua structura de gestiune a sistemului de parcari, aprobata prin Hotarare a Consiliului Local in 7 decembrie 2021 si vor fi schimbate toate panourile de informare din oras.

In ianuarie va fi publicat pe site-ul primariatm.ro proiectul de hotarare de consiliu local pentru noul regulament. Regulamentul, impreuna cu anexele sale, a fost supus unei runde extinse de consultari publice. Prima varianta a fost publicata in septembrie, iar varianta finala va fi inclusa in documentele aferente proiectului de hotarare.

Sistemul TimPark se va extinde doar pe strazi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare, ceea ce inseamna ca in urma extinderii, TimPark va fi functional pe circa 15% din strazile Municipiului Timisoara, in restul orasului parcarea va fi gratuita. Gradual, in urmatorii ani, sistemul TimPark se va extinde si pe alte strazi. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply