O procuroare din Timisoara, audiata in dosarul politistilor de frontiera implicati in traficul de migranti instrumentat de DIICOT

Procurorul Alina Mirea, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, urmeaza sa fie audiat, pentru a doua oara, de catre procurorii DIICOT Bucuresti, in dosarul politistilor de frontiera acuzati de trafic de migranti, pe frontiera de vest si care sunt cercetati sub control judiciar. Procurorul care a mai fost audiat la Timisoara, timp de aproape 4 ore, ca martor, in acelasi dosar.


Conform unor surse judiciare, Mirea trebuie sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor DIICOT, Structura centrala, cei care au deschis si coordonat actiunea prin care seful unei structuri de lupta impotriva migratiei ilegale, o subalterna a sa, dar si doi civili implicati in traficul de migranti, sunt cercetati penal, sub control judiciar, pentru comiterea mai multor infractiuni.

Procuroarea Mirea avea legaturi, pe linie de profesionala, cu serviciul condus de catre Comisarul sef Dan Chioreanu, seful Biroului pentru Prevenirea si Combaterea Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere – BPCMIIT, din cadrul STPF Timis. Conform sursei citate, procuroarea Mirea ar fi autorizat, conform competentelor, colaboratori sub acoperire pe care serviciul condus de Chioreanu i-ar fi folosit, chipurile, pentru combaterea traficului de migranti si a contrabandei.

Exista suspiciunea ca astfel de autorizari ar fi stat la baza mai multor transporturi ilegale de migranti, catre frontiera cu Ungaria, fata de cele raportate si investigate de serviciul condus de Chioreanu.

Saptamana trecuta, procurori din cadrul Structurii centrale a DIICOT si politisti de la Directia Generala Anticoruptie – DGA, cu sprijinul ofiterilor de la ”Crima organizata” Timis au efectuat mai multe perchezitii la domiciliile mai multor politisti de frontiera si a unor civili implicati intr-o retea de sprijinire a traficului ilegal de persoane catre Spatiul Schengen.

Urmare a perchezitiilor si audierilor un numar de patru persoane, dintre care doi politisti de frontiera, au fost prezentati instantei de Drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti. Judecatorii acestei instante au decis, in urma probelor administrate, cercetarea sub control judiciar a Comisarului sef, Dan Chioreanu, a agentului Patricia Chisiu si a altor doua persoane civile, suspecte in dosar.

Procurorul Alina Mirea a mai fost subiectul unor articole de presa, in luna august 2019, atunci cand, in spatiul public, a aparut o inregistrare video care o infatisa pe procuroare – activista #rezist, in propriul autoturism cantand si batand din palme in timpul mersului. Langa ea, pe locul din dreapta al autoturismului, se afla o persoana minora a carei prezenta in acel loc contravenea prevederile inscrise in Codul rutier. Ea a facut, atunci, obiectul unei cercetari disciplinare de catre Sectia de procurori a CSM. (I.P.)

Sursa: cotidianul.ro

Leave a Reply