Curtea de Apel Bucuresti confirma superioritatea testului PCR asupra vaccinarii sau a trecerii prin boala

„Conduita paratului Guvernul Romaniei (…) constituie exces de putere”, a mentionat o judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti, in motivarea unei hotarari care are legatura cu pandemia de coronavirus. Verdictul nu e definitiv, Executivul poate face apel, conform libertatea.ro.


Doi juristi din Piatra Neamt, sot si sotie, au cerut Curtii de Apel Bucuresti anularea ultimelor doua Hotarari de Guvern care prelungeau starea de alerta pe teritoriul Romaniei si stabileau restrictiile impuse pe durata acesteia.

Pe 27 decembrie 2021, o judecatoare de la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a anulat in parte HG 1183/2021 si HG 1242/2021 (aflata inca in vigoare, pana pe 7 ianuarie 2022 – n.r.), in ceea priveste conditionarea accesului si a participarii cetatenilor la serviciile si activitatile mentionate in cele doua hotarari, de prezentarea dovezii trecerii prin boala sau a realizarii schemei complete de vaccinare.

Mai mult, instanta a decis obligarea Guvernului Romaniei ca, de acum inainte, cand va stabili restrictiile pentru cetateni, sa respecte principiul nediscriminarii pe criterii de vaccinare sau de trecere prin boala si sa ia in calcul doar rezultatele negative ale testelor.

In motivarea deciziei sale, judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti precizeaza ca, in cuprinsul celor doua Hotarari de Guvern, „nu sunt invocate dovezi medicale acceptate de OMS, potrivit carora trecerea prin boala sau vaccinarea cu schema completa atrag imunitate totala de la contractarea acestui virus si determina imposibilitatea transmiterii lui”.

Mai departe, instanta face trimitere la notele de fundamentare ale celor doua Hotarari de Guvern, dar si la statistica prezentata de Institutul National de Sanatate Publica, din care reiese ca cei vaccinati, dar si cei care au trecut prin boala se pot infecta/reinfecta cu virusul si il pot transmite mai departe. (I.P.)

Citeste continuarea pe libertatea.ro.

Leave a Reply