Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, atacat dur de un lider al AUR, dupa ce a criticat decizia justitiei din Australia de a-i face dreptate tenismenului Novak Djokovici

Cristian Tudor Popescu a fost atacat extrem de dur de copresedintele partidului nationalist AUR, Claudiu Tarziu, dupa ce gazetarul a criticat decizia justitiei din Australia de a-i da dreptate tenismenului sarb Novak Djokovici in procesul privind anularea vizei de intrare in aceasta tara si de a participa la primul Grand Slam al anului sub pretextul ca sportivul nu este vaccinat.


Daca el va ajunge sa joace in aceste conditii, aceasta este o victorie la scor a tuturor antivaccinistilor, conspirationistilor, precum si a nationalistilor suveranisti fanatici, reprezentati de tatal lui Djokovic, ale carui declaratii le-am auzit cu totii. Este o victorie pentru toti acestia.

Nu mai are nicio importanta ce chestiuni legale sau medicale sunt. Adica a hotarat judecatorul ca din moment ce medicii din statul Victoria si organizatorii Australian Open i-au dat aceasta dispensa, atunci e in regula. Cum va fi acceptat asa ceva de guvernul australian, care trebuie sa apere acele prevederi legale, eu nu inteleg”, a spus, printre alte, Cristian Tudor Popescu.

Peroratia sa de la Digi TV a atras mania AUR-arului Claudiu Tarziu, care n-a ezitat sa-l compare pe jurnalist cu o busola dereglata.

„In cazul Novak Djokovici nu stii ce e mai revoltator: comportamentul autoritatilor australiene sau modul in care acesta este sustinut de diversi «directori de opinie». La meridian romanesc, un propagandist al regresismului neo-marxist, poreclit «jurnalist», care se pricepe si la politica, si la filme, si la tenis, dar a bagat in faliment doua ziare nationale care i-au intrat pe mina, se pronunta si el in cazul Djokovici, in stilu-i binecunoscut. (…)

In opinia «jurnalistului», a-ti apara drepturile si libertatea, a avea grija de sanatatea ta si a nu te lasa coplesit de frica irationala, a gandi cu propriul cap si a-ti incredinta viata lui Dumnezeu – toate acestea iti scad, daca nu cumva iti anuleaza, calitatea de om.

Acest Savonarola butaforic indrazneste sa puna sub semnul dubiului omenia lui Novak Djokovic, in conditiile in care uriasul sportiv a facut milostenii de zeci de milioane de euro si se dovedeste a fi un crestin exemplar in tot ce intreprinde. Si culmea, exista romani care il aplauda pentru asta pe incruntatul parelolog.

Dictatura devine posibila atunci cand societatea incepe sa se orienteze dupa busole dereglate.“ (G.G.)

Leave a Reply