Tenismenul Novak Djokovic a castigat „procesul vaccinarii” intentat autoritatilor din Australia. „Este cea mai mare victorie din cariera!”, spune mama sportivului

Novak Djokovic a castigat procesul intentat impotriva autoritatilor australiene care au decis sa-i retraga viza si primeste acordul de a intra in Australia si de a participa la primul Grand Slam al anului, transmite The Guardian. Judecatorul Anthony Kelly a anulat decizia autoritatilor de anulare a vizei lui Djokovic si a ordonat ca sportivului sa i se permita sa ramana in Australia.


Lui i se va returna pasaportul, judecatorul Kelly ordonand sa fie eliberat imediat din detentia pentru imigranti. Judecatorul Kelly a remarcat ca guvernul australian i-a acordat viza lui Djokovic inainte de a ajunge in Australia, iar la ajungerea in tara viza i-a fost ridicata – dupa cum arata transcriptul publicat de publicatia locala The Australian.

In concluziile de 13 pagini facute publice duminica, inainte de audiere, avocatul Guvernului australian, Christopher Tran, a evidentiat faptul ca jucatorul sarb „nu este vaccinat” si au subliniat ca niciun moment nu i s-a garantat viza de intrare in Australia.

In schimb, avocatii numarului unu mondial, Nick Wood si Paul Holdenson, au sustinut ca acesta a obtinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra in Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie in Serbia (dupa o prima contaminare in iunie 2020). Dar, conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autoritatilor federale australiene, o infectie anterioara cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat. Avocatul lui Djokovic, Nicholas Woods, l-a acuzat pe delegatul guvernului australian de „o lipsa totala de probe” atunci cand li s-a cerut sa explice de ce exista motive pentru anularea vizei.

Judecatorul Anthony Kelly a fost de acord cu avocatii lui Djokovic si a spus ca sarbul a primit scutire medicala de la doua entitati medicale diferite din Australia. „Ce putea sa faca mai mult acest om?”, a spus Kelly.

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat luni ca ministrul imigrarii, Alex Hawke, va lua in considerare o noua anulare a vizei de intrare in tara a tenismenului Novak Djokovic, dupa ce instanta din Melbourne a decis sa revoce prima anulare.

„Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, este mai mare decat orice Grand Slam!”, a exclamat mama sportivului, Dijana Djokovic, in cadrul unei conferinte de presa a familiei. (C.R.)

Leave a Reply