Traficant de arme si munitii, retinut de politistii hunedoreni! La perchezitii au fost gasite grenade, pistoale cu glont si sute de cartuse

Un tanar din municipiul Vulcan a fost retinut, pentru 24 de ore, de politistii hunedoreni, si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva, fiind suspectat de comiterea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata, dupa ce, la locuintele folosite de el au fost gasite arme si munitie detinute ilegal.


La data de 10 ianuarie a.c., politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Hunedoara, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si cei ai Serviciului pentru Actiuni Speciale, au pus in executare trei mandate de perchezitie domiciliara, la adrese situate intr-o localitate din Valea Jiului.

Activitatile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Hunedoara, ce vizeaza savarsirea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au descoperit la adresele folosite de persoana banuita, un barbat, in varsta de 32 de ani, care locuia fara forme legale in municipiul Vulcan: doua pistoale cu glont si mai multe componente de arme de diferite tipuri (peste 500 de elemente de munitie constand in cartuse de diferite calibre, tuburi de cartuse si capse de initiere), precum si doua elemente de munitie tip grenade. Armele si munitia detinute ilegal au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor.

Din cercetari, politistii au stabilit faptul ca armele, componentele de arme si elementele de munitie gasite la perchezitie ar fi fost introduse ilegal in tara, in perioada octombrie – noiembrie 2021, de catre barbat,  fara a fi declarate organelor vamale si ar fi fost detinute fara drept de acesta.

In cauza, politistii continua cercetarile, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a barbatului, fata de care a fost luata masura preventiva a retinerii, pentru 24 ore. Acesta urmeaza a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, in vederea luarii masurilor preventive.

Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.I.A.S., Directiei Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum si al Serviciului Roman de Informatii. (I.P.)

 

Leave a Reply