RETIM extinde serviciul de colectare a deseurilor din constructii. Se introduc si containerele de 1,7 mc si 3 mc (P)

RETIM informeaza cetatenii din Timisoara ca, incepand cu luna ianuarie 2022, extinde serviciul de colectare si transport a deseurilor din constructii si amenajari cu containerele de 1,7 mc si 3 mc. Aceste containere de capacitate mai mica sunt potrivite pentru santierele din zonele cu acces restrictionat pentru masini de mare tonaj (de exemplu in centrul istoric al orasului) sau pentru santiere cu amploare mai redusa.


De ce se colecteaza SEPARAT deseurile din constructii, demolari si amenajari

Deseurile provenite de la activitatile de constructii, demolari si amenajari interioare sau exterioare NU sunt deseuri menajere si nu se colecteaza prin serviciul obisnuit al companiilor de salubrizare pentru ca sunt una dintre categoriile de deseuri cele mai poluante pentru mediu.

De aceea, a devenit o obligatie legala pentru toti beneficiarii proiectelor de constructii, demolari, reabilitari si renovari sa se debaraseze de ele doar prin intermediul unui operator autorizat.

Care sunt deseurile din constructii si demolari pe care le preluam? 

Materiale rezultate din constructii, demolari si amenajari cladiri precum pamant, lemn, amestecuri de beton, caramizi, tigle, materiale ceramice.

Obligatia legala de eliminare corespunzatoare

Producatorii sau detinatorii de deseuri din constructii si demolari sunt obligati prin lege sa prezinte si sa respecte un PLAN DE ELIMINARE a acestor deseuri care vor fi colectate contra cost doar de catre operatori autorizati.

Conform legii in vigoare precolectarea, colectarea si transportul deseurilor din constructii se efectueaza la solicitarea si pe cheltuiala producatorilor/ detinatorilor de deseuri numai in recipiente standardizate, de tip containere sau bene tip container de diverse capacitati numai de catre operatori economici autorizati. Aceste deseuri sa fie colectate separat pe tipuri de materiale: ciment, caramizi, tigle, ceramica roci, ipsos, plastic, metal, fonta, lemn, sticla, resturi de tamplarie etc.

Serviciile si tarifele RETIM dedicate colectarii acestui tip de deseuri

RETIM  ofera tuturor clientilor din zona de operare (Timisoara, zona periurbana, Lugoj,  Buzias, Recas si localitatile din mediul rural) servicii de inchiriere containere speciale pentru colectarea deseurilor din constructii si demolari de 1,7 mc (doar pentru municipiul Timisoara), de 3mc  (doar pentru municipiul Timisoara), de 7 mc si de 22 mc.

Tariful pentru colectarea si transportul deseurilor inerte (pamant, lemn, amestecuri de beton, caramizi, tigle, materiale ceramice) pentru:

  • Persoane juridice este de 220  lei/ mc + TVA;

  • Persoane  fizice este de 170  lei/ mc + TVA;

la care se adauga

Chirie container 1,7mc = 8 lei/ zi + TVA;  disponibil doar pentru municipiul Timisoara, maximum 3 zile lucratoare  de la data amplasarii.

Chirie container 3mc = 10 lei/ zi + TVA; doar pentru municipiul Timisoara, maximum 3 zile lucratoare  de la data amplasarii.

Chirie container 7mc = 14 lei/ zi + TVA; maximum 5 zile lucratoare de la data amplasarii

Chirie container 22mc = 30  lei/ zi + TVA; maximum 10 zile lucratoare de la data amplasarii

Plata pentru colectarea si transportul deseurilor inerte se va face in avans, in baza formularului de comanda completat de catre client.

Transportul containerului pe distante mai mari de 10 km fata de municipiul Timisoara este contra cost.

Care este procedura de contractare a serviciului

Persoanele fizice sau juridice care doresc sa faca o comanda pentru colectarea si transportul deseurilor rezultate din amenajari/demolari/activitati de constructii au la dispozitie urmatoarele modalitati:

1) ONLINE la adresa de email: radu.ungur@retim.ro sau gabriela.hanes@retim.ro

2) La Biroul Clienti RETIM se completeaza un Contract / Formular de comanda care cuprinde capacitatea containerului si locatia unde clientul doreste amplasarea lui, precum si perioada pentru care are nevoie de container, si sa plateasca contravaloarea serviciului in AVANS, urmand ca Retim sa programeze amplasarea containerului.

In cazul existentei unui contract de prestari servicii incheiat cu plata la termen pentru transportul si colectarea deseurilor din constructii/demolari, valoarea prestatiei este facturata separat in baza bonurilor de transport confirmate de beneficiar pentru cursele efectuate la sfarsitul fiecarei luni calendaristice.

Ce se intampla daca abandonez deseurile

Conform OUG 92/2021 abandonul si eliminarea deseurilor in afara spatiilor autorizate in acest scop este interzisa si constituie o contraventie si se sanctioneaza cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele fizice si de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice.

Daca ai nevoie de detalii sau informatii suplimentare despre acest gen de deseuri sau despre orice deseuri colectate de RETIM

Scrie-ne pe email contact@retim.ro sau pagina oficiala de Facebook; radu.ungur@retim.ro  sau gabriela.hanes@retim.ro!

Suna-ne la numarul de Call Center 0374 885 692, unde operatorii nostri sunt disponibili, de luni pana vineri, intre orele 07.00 – 19.00! (I.P.)

Leave a Reply