Alarme false cu bomba in Timisoara! Peste 500 de elevi si profesori de la Liceul Romano-Catolic, evacuati de urgenta

Liceul Teologic Romano-Catolic „Gerhardinium” din Timisoara a fost evacuat, miercuri dimineata, dupa ce o persoana necunoscuta a sunat la numarul de urgenta 112 si a anuntat ca in cladirea de patrimoniu din centrul orasului ar fi amplasata o bomba.


Amenintarea a fost luata in serios si, in scurt timp, la fata locului s-au echipaje de la ISU Timis si Politie, dar si echipa pirotehnica a Serviciului de Actiuni Speciale.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, 485 de elevi, care erau prezenti la cursuri, au fost evacuati in curtea liceului, precum si 54 de profesori si 16 angajati. Pirotehnistii SAS au efectuat o verificare completa a cladirii, fara a descoperi vreun dispozitiv exploziv, si au stabilit ca a fost vorba despre o alarma falsa.

Totodata, potrivit unor surse din cadrul anchetei, a fost depistat si autorul apelului telefonic care a declansat panica: un adolescent in varsta de 15 ani, care a declarat ca a vrut sa faca o gluma. Pentru acest tip de „distractie” risca o amenda de pana la 4000 de lei, plus decontarea tuturor cheltuielilor rezultate din deplasarea echipajelor speciale la locul evenimentului.

UPDATE. La putin timp de la acest incident, un alt apel anonim la 112 penytru anuntarea unei bombe plasate la un centru comercial. De aceasta data, s-a luat decizia de a nu se mai dispune evacuarea a cladirii… (V.E.)

Sursa foto: impact.ro

Leave a Reply