Fostul director al pietelor din Timisoara asteapta verdictul Judecatoriei Timisoara in dosarul cu santajul asupra a doi jurnalisti si doi fosti subalterni

Ore de asteptare tensionata pentru Ionut Nasleu, noul mogul al palincii din Banat, pana la aflarea verdictului Judecatoriei Timisoara in dosarul penal in care este acuzat de santaj.


Dupa ce, in 8 decembrie, judecatorul cauzei a amanat pronuntarea pentru 12 ianuarie 2022, probabil si pentru a nu-i strica sarbatorile fostului sfetnic de nadejde al primarului Nicolae Robu, astazi, pe portalul instantei, inca nu a fost publicata sentinta.

Care poate fi de condamnare, in conditiile in care plangerea din dosar este semnata de jurnalistul Dragos Bota, iar magistratii timisoreni manifesta o oarecare sfiiciune in dosarele corespondetului de la Antena 3, dar si de achitare, daca luam in considerare subtirimea probelor si a circumstantei atenuante ca derapajele verbale si scrise ale fostului director de la Piete au avut loc pe un oarecare fond etilic.

Asadar, in dosarul 17049/325/2021, instrumentat de procuroarea Coralia Lapadat, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, inregistrat la instanta in 17.06.2021, avem nu mai putin de doua persoane vatamate, patru parti vatamate, o parte civila si un inculpat.

Este vorba despre jurnalistul Dragos Bota si Stefoni Marius Gheorghe, fostul om de casa al inculpatului, care apar in ambele ipostaze, de persoane si parti vatamate, Holeiciuc Ionela Stefania, contabila SC Piete SA, care are calitatea de parte vatamata, si Iulica Bota, sotia jurnalistului, care este parte vatamata, dar s-a constituit si parte civila.

In conditiile in care santajul se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, iar acest dosar a fost deschis si instrumentat pe repede-inainte intr-o perioada in care seful politic al primarului Dominic Fritz era la guvernare, este de asteptat ca judecatorul sa iasa din zona presiunilor statului paralel si, solomonic, sa dea o sentinta care, vorba unui mare om de cultura local, sa estompeze redundantele si sa niveleze asperitatile dintre Dragos Bota si Ionut Nasleu. Vom reveni. (G.I.)

Sursa foto: pressalert.ro

UPDATE: Pronuntarea sentintei a fost amanata cu inca o saptamana. Termen, 19.01.2022.

Leave a Reply