Consilierul local Radu Toanca, un „ghimpe” in coasta primarului Timisoarei si in 2022! Prefectura Timis, sesizata sa verifice legalitatea SRL-ului care va gestiona achizitiile publice

Consilierul local Radu Toanca, fost jurnalist si actual reprezentant al PSD in Consiliul Local Timisoara, pare sa ramana si in acest an, ca si in 2021, un adevarat „ghimpe” in coasta primarului USR-ist Dominic Fritz.


Avand o experienta bogata in administratia locala, in conditiile in care, in ultimii ani, a ocupat diverse functii publice, Radu Toanca a devenit un adevarat „turn de control” in Consiliul Local Timisoara, denuntand, de cate ori are ocazia, nelegalitatea unora dintre hotararile locale, pe care USR-istii le pot „trece” cu ajutorul consilierului liberal Raul Ambrus.

Astfel, Radu Toanca a anuntat, astazi, ca a sesizat Prefectura Timis, din nou, asupra legalitatii precare a proiectului de hotarare prin care s-a infiintat SRL-ul achizitiilor publice din Timisoara.

„Prin prezenta, va rog respectuos sa analizati legalitatea Proiectului de hotarare privind infiintarea unei unitati de achizitii publice centralizate in municipiul Timisoara, sub forma unei societati comerciale cu raspundere limitata, cu denumirea Agentia de Achizitii Publice SRL”, solicita consilierul local Institutiei Prefectului Judetul Timis.

In opinia sa, doar functionarii publici pot face achizitii publice, lucru imposibil in cazul unor angajati in cadrul unui SRL. Temeiul de drept pe care Radu Toanca isi intemeiaza contestatia, OG 57/2019 privind Codul administrativ si Legea 273/2006 privind Finantele Publice Locale.

„Dupa cum am promis in plenul sedintei de ieri, astazi am depus la Institutia Prefectului o contestatie privind infiintarea UCA Timisoara. In opinia mea, acest experiment este total ilegal in conditiile legislatiei din Romania si nu reprezinta altceva decat o firma userista de spoliere a banului public.

Sunt de acord cu infiintarea unei unitati de achizitii publice centralizate, mai ales ca acest model este functional si de succes in statele Uniunii Europene, dar in subordinea Primariei si sub controlul Curtii de Conturi si al Consiliului Local, exact dupa modelul Consiliilor Judetene Sibiu si Harghita, care au facut parte, alaturi de Primaria Timisoara, din acest proiect-pilot”, spune Radu Toanca, intr-un mesaj postat pe Facebook. (Mara Ion)

One thought on “Consilierul local Radu Toanca, un „ghimpe” in coasta primarului Timisoarei si in 2022! Prefectura Timis, sesizata sa verifice legalitatea SRL-ului care va gestiona achizitiile publice

  1. ar trebui re-sesizata prefectura si in cazul legalitatii candidaturii lui fritz. pentru ca data trecuta cu prefect userist… cred ca stiam cu totii dinainte care va fi rezultatul sesizarii

Leave a Reply