Fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, in pericol sa-si piarda jobul public pe care-l ocupa ca tanar pensionar! Functia de director executiv al Politiei Locale, scoasa la concurs

Primaria Timisoara a scos la concurs, miercuri, 12 ianuarie, functia de director executiv la Politia Locala. Candidatii pot depune dosarele de inscriere pana la finalul acestei luni. Doritorii trebuie sa aiba atat diploma de licenta, cat si de master, sau echivalenta, sa aiba competente de comunicare in limbi straine, dar si stapaneasca pachetul Microsoft Office. Spre deosebire de varianta discutata in noiembrie, abilitatile fizice nu vor mai fi un criteriu, lucru stabilit in urma dezbaterii publice.


„Politia Locala a fost condusa interimar timp de 8 ani, cu contracte prelungite de nenumarate ori, de fapt o forma mascata de a asigura supunerea oricui ar fi condus aceasta structura. Este momentul ca acest lucru sa inceteze. Politia Locala Timisoara va fi condusa de o persoana aleasa pe criterii concurentiale. Sunt convins ca vom gasi omul cel mai potrivit sa asigure ordinea in oras si linistea timisorenilor si care va eficientiza aceasta institutie”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Candidatii trebuie sa aiba studii universitare absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, in una din specializarile domeniilor de licenta  cuprinse in ramurile de stiinta: stiinte juridice, stiinte administrative, stiinte militare, informatii si ordine publica, stiinta sportului si educatiei fizice, stiinte economice. De asemenea, acestia trebuie sa aiba studii universitare de master in domeniul administratiei publice, management sau in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice sau cu diploma echivalenta conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Candidatii mai trebuie sa posede cunostinte de operare pe calculator MsOffice – nivel mediu, sa cunoasca una din limbile engleza/franceza/germana (citit, scris, vorbit) – nivel mediu si sa aiba o vechime in specialitatea studiilor de minimum 7 ani.

Dosarele de concurs pot fi depuse in perioada 12 ianuarie 2022 – 31 ianuarie 2022, la sediul Primariei Municipiului Timisoara, bdul C.D.Loga nr.1, parter, camera 8.

Candidatii care vor trece de selectia dosarelor vor sustine testarea competentelor lingvistice de comunicare in limbi straine pe data de 10 februarie 2022, de la ora 9, si proba de testare a competentelor in domeniul tehnologiei si informatiei IT in data de 10 februarie 2022, de la ora 11. Proba scrisa va avea loc pe data de 14 februarie 2022, de la ora 10.

Detalii despre concurs sunt disponibile la: https://www.primariatm.ro/2022/01/12/anunt-concurs-pentru-functia-publica-de-conducere-vacanta-de-director-executiv-la-directia-politia-locala/. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

NOTA: Functia de director executiv al Politiei Locale Timisoara este detinuta, cu titlu interimar, de fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, col. (r) Dumitru Domasneanu. La putin timp dupa iesirea la pensie, acesta a castigat concursul de director adjunct al Politiei Locale Timisoara, organizat in mai 2017, iar din noiembrie 2020, odata cu adjudecarea functie de primar al Timisoarei de catre Dominic Fritz, acesta a fost avansat ca director plin, in locul lui Dorel Cojan. 

One thought on “Fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, in pericol sa-si piarda jobul public pe care-l ocupa ca tanar pensionar! Functia de director executiv al Politiei Locale, scoasa la concurs

  1. Asta e chiar bun de vorbit în limbi si alergat câta mai cașcheta si chiar e tanar ar mai merge la sefie inca 20 de ani daca a schimbat limbile de la robu la astialalti că il recomanda limbutia

Leave a Reply