FLAGRANT. General in rezerva retinut de procurorii DNA, imediat dupa ce a primit o mita de 75.000 de euro. Acesta a verificat bancnotele cu o lampa cu UV pentru a nu fi capcanate

Generalul in rezerva Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, in perioada 2001-2005, a retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi fost prins in flagrant primind mita 75.000 de euro de la administratorul unei firme, caruia, initial, ii ceruse o masina de lux.


Stirea a fost confirmata de DNA, care a anuntat, astazi, printr-un comunicat de presa, retinerea unei persoane fizice, sub acuzatia de trafic de influenta si spalare a banilor. Astazi, Florin Mihalache urmeaza sa fie prezentat judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, in perioada august 2021 – ianuarie 2022, generalul in rezerva i-ar fi cerut, in mod repetat, administratorului unei firme (martor in cauza) initial un autoturism de lux, iar ulterior contravaloarea acestuia – 75.000 de euro. El ar fi cerut mita “pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se inteleaga ca o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, in scopul stingerii acestora”, afirma DNA.

ILLUSTRATION – 03.02.2016, Bayern, München: Die Mitarbeiterin einer Bank zählt 500-Euro-Scheine ab. Nur noch bis einschließlich 26. April ist die lilafarbene Banknote bei der Deutschen Bundesbank und der Österreichischen Nationalbank zu haben. Foto: Matthias Balk/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Concret, „interventia” celui retinut trebuia sa se finalizeze cu incheierea unei tranzactii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instantelor din Bucuresti si achitarea de catre una dintre societatile controlate de omul de afaceri catre firma martorului a unor datorii de aproximativ 1.500.000 euro, spun procurorii.

Pentru a disimula provenienta sumei pe care ar fi urmat s-o primeasca pentru „serviciile” sale, in 6 ianuarie el ar fi incheiat cu martorul un contract fictiv de imprumut.

“In contextual mentionat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mai precizeaza DNA.

Aceleasi surse spun ca, initial, acesta i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux – Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe strada, in Sectorul 1, dupa ce primise banii. Conform surselor judiciare citate, cand ar fi primit banii el ar fi scos o pereche de manusi chirurgicale si o lampa UV, verificand toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea inscrise pe ele “mita” sau “flagrant”. (V.E.)

Leave a Reply