Presedintele si vicepresedintele CJ Timis, infectati cu Covid-19. „Am facut 3 doze de vaccin!”, a anuntat, nedumerit, liberalul Alin Nica

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a fost depistat pozitiv cu Covid-19, in urma unui test RT-PCR facut, ieri, pentru a pleca la Novi Sad, in Serbia, unde, in aceasta seara, are loc ceremonia de deschidere a Capitalei Europene a Culturii. In aceeasi situatie se afla si vicepresedintele CJ Timis, Alexandru Proteasa. Amandoi sunt vaccinati impotriva COVID-19 cu trei doze.


Presedintele CJ Timis, Alin Nica, a declarat presei ca a facut si un test antigen care a iesit negativ, insa in urma testului RT-PCR s=a constatat prezenta virusului. Alin Nica este vaccinat cu trei doze de ser impotriva COVID-19.

”Ma pregateam sa merg in Serbia la lansarea Capitalei Europene a Culturii pentru care a trebuit sa fac un test RT-PCR pentru ca la intoarcerea in tara e nevoie de el, si s-a dovedit ca e pozitiv. In consecinta, trebuie sa ma izolez la domiciliu 5 zile.

Am facute 3 doze de vaccin, asa ca dupa cinci zile voi repeta testul si daca e negativ, pot sa imi reiau activitatea. Nu am simptome. E o forma usoara de boala, asta datorita faptului ca m-am vaccinat. Am facut si un test antigen care a fost negativ, insa la cel RT-PCR, care e mai exact, a iesit pozitiv”, a declarat Alin Nica.

Si vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Alexandru Proteasa a fost testat pozitiv cu COVID-19. Acesta are si el facute trei doze de vaccin anti-Covid si a trecut si prin boala. De asemenea, Proteasa nu are simptome.

Pe de alta parte, primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, care a participat impreuna cu Alin Nica, miercuri, la o conferinta de presa, spune ca a purtat permanent masca si a respectat toate regulile de siguranta, deci nu este considerat contact direct, conform normelor in vigoare.

“Domnul primar a efectuat miercuri un test PCR la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes”, deoarece astazi este invitat la Novi Sad, la o intalnire cu primarul acestui oras si la ceremonia de deschidere a anului in care acest oras va detine titlul de Capitala Europeana a Culturii. Testul a iesit negativ. Domnul primar a repetat testul in aceasta dimineata, iar rezultatul a fost din nou negativ”, a anuntat Biroul de presa al Primariei Municipiului Timisoara. (G.G.)

Leave a Reply