Profesorii au protestat in fata Guvernului. “Daca nu fac macar acest lucru, vom ajunge la greva generala!”, a avertizat liderul timisorean Virgil Popescu

Profesorii au iesit din nou in strada, astazi, sa ceara salarii mai mari. Desi aveau promisiunea ca vor primi mariri cu 16%, de la 1 ianuarie, salariile le-au crescut doar cu 4 %, procent care nu acopera nici inflatia. Sindicalistii au protestat in fata Guvernului, pe un ger de minus cateva grade, suparati ca sunt mereu primii sacrificati cand vine vorba de austeritate.


“Nemultumirea noastra este ca nu se respecta legea. Chiar Guvernul Romaniei, care ar trebui sa fie chintesenta acestui fapt, nu respecta sub nicio forma legea. Avem 2 mariri salariale, care trebuiau sa fie una anul trecut si una anul acesta, ei proroga ca asa vor ei. Iar educatia, pentru Guvernul Romaniei si pentru Presedentie nu este prioritate nationala. Este o mare mizerie, pentru ei, nu pentru noi”, spune vicepresedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Virgil Popescu.

“Refuzul lor de a sta de vorba cu reprezentantii federatiilor sindicale din Invatamant mi se pare o mare palma data noua si o mare rusine pentru ei. Daca nu fac macar acest lucru atunci chiar vom ajunge la greva generala, pentru nu se poate altfel”, a avertizat acesta. (E.T.)

Leave a Reply