Profesorul de istorie Sorin Ionescu, investit in functia de subprefect al judetului Timis. Pe durata mandatului, functia sa de director al Colegiului National Banatean va ramane rezervata

Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean, a depus juramantul in functia de subprefect al judetului Timis, dupa ce Hotararea Guvernului de numirea a sa in aceasta demnitatea publica a fost publicata in editia, de ieri, a Monitorului Oficial.


Conform hotararii de guvern, subprefectul Andrei Molnar (UDMR) este eliberat din functie si inlocuit de Sorin Ionescu (PSD). Cu alte cuvinte, un profesor de istorie in locul unui avocat.

Ceremonia de investire a avut loc la Prefectura Timis, in prezenta subprefectului cu atributii de prefect Ovidiu Draganescu si a secretarului general Mircea Bacala, noul subprefect declarand ca a depus juramantul „cu emotie si responsabilitate”.

Sorin Ionescu este membru al Biroului Municipal al PSD Timisoara, din anul 2000, si director al Colegiului National Banatean din Timisoara, din 2014, calitatile sale de manager fiind apreciate chiar si de adversarii politici, care l-au mentinut in functie. De altfel, inspectorul scolar general al ISJ Timis, Marin Popescu, a si anuntat ca, pe perioada mandatului de prefect, catedra si functia profesorului de istorie Sorin Ionescu vor ramane rezervate.

„Dumnealui se va suspenda din functia de director si profesor, catedra este rezervata, atat si functia de director, pentru ca a incheiat un contract managerial pe 4 ani. Cu consultarea colegilor de la unitatea de invatamant, vom numi un director interimar in perioada in care domnul Ionescu ocupa functia de subprefect”, explicat liberalul Marin Popescu. Sorin Ionescu a promovat concursul de director scolar in acest an cu media 9,10, obtinand 8,20 la proba scrisa si 10 la proba de interviu. (Mara Ion)

Leave a Reply