Primele sanctiuni dupa „asaltul” asupra Primariei Timisoara al lui George Simion si al gastii sale: un dosar penal si amenzi in valoare de 44.000 de lei

Subprefectul Ovidiu Draganescu a anuntat, sambata, ca Inspectoratul de jandarmi judetean Timis a aplicat primele amenzi in urma evenimentelor de ieri, de la mitingul AUR si Noua Dreapta, care a degenerat intr-un „asalt” asupra Primariei Timisoara. Astfel, in urma vizionarii filmarilor si fotografiilor operative cu ocazia intrarii in sediul Primariei Municipiului Timisoara a membrilor AUR, au fost constatate si aplicate 12 sanctiuni contraventionale.


Este vorba despre opt amenzi in baza Legii 55/2020 in valoare de 4.500 lei, pentru intrarea intr-un spatiu inchis fara purtarea mastii de protectie si alte patru sanctiuni in baza Legii 61/91 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice in valoare de 2.000 lei.

„Astazi va continua identificarea altor persoane implicate in descindere”, a precizat Draganescu, fiind foate posibil sa fie identificat si avocatul Mihai Nastasiu, simpatizant AUR, dar beneficiarul unei „sinecuri” la SC Piete SA oferite de USR.

De asemenea, si IPJ Timis a anuntat ca a deschis un dosar penal pentru violarea sediului profesional, dupa ce un grup de membri si simpatizanti ai AUR, alaturi de liderul partidului, George Simion, au patruns, vineri, in sediul Primariei Timisoara, cercetarile fiind conduse de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

”Cu privire la incidentul care a avut loc in incinta Primariei municipiului Timisoara, va comunicam ca politistii timisoreni s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de violarea sediului profesional, in care se efectueaza cercetari sub coordonarea procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, pentra stabilirea tuturor cauzelor si imprejurarilor”, transmite IPJ Timis.

Reamintim ca, vineri, zeci de membri si simpatizanti AUR, in frunte cu deputatul George Simion, au intrat in sediul Primariei Timisoara si au scandat sloganuri precum ”Herr Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta”, ”Rusine sa va fie” sau ”Sa vina afara”.

Primarul Dominic Fritz a reactionat in urma incidentului si a declarat ca nu il intimideaza aceste violente anti-democratice. Totodata, a cerut autoritatilor identificarea si sanctionarea celor vinovati, urmand ca o ancheta interna sa fie desfasurata si la Politia Locala Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply