A demisionat din functie procuroarea de la DNA Timisoara care instrumenteaza dosarul de santaj si hartuire sexuala al fostului politist Nicolae Boia

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, in sedinta de azi, cererea de eliberare din functia de procuror, prin demisie, formulata de catre doamna Silvana Purcarin, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Timisoara, si a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei propunere de emitere a decretului de eliberare din functie a magistratului banatean.


Demisia procurorului Silvana Purcarin, care instrumenta dosarul de santaj in care este implicat fostul sef al Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, colonelul (r) Nicolae Boia, apare ca o decizie surprinzatoare, in conditiile in care a intrat in sistem, in octombrie 2000, fiind numita procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, si avea posibilitatea sa iasa la pensie.

De asemenea, tot in sedinta de azi a CSM, Sectia pentru procurori a fost de acord, in unanimitate, cu propunerea privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2022, a procuroarei Flucsa Elena Viorica, de la Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara.

Reamintim ca Viorica Flucsa, fost jurist la Primaria Timisoara, inainte de intrarea in magistratura, a fost la un pas sa fie atrasa in vartejul anchetei din dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, in cele din urma fiindu-i oferita calitatea de martor. (G.I.)

Leave a Reply