VIDEO. Proxeneti care au „plasau” fete minore si majore la bordeluri ilegale din Europa, saltati de mascati

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi, au efectuat, astazi, 18 ianuarie, un numar de 5 perchezitii domiciliare, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.


In cauza s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2019, mai multe persoane, cunoscute ca facand parte dintr-o familie cu trecut infractional de pe raza judetului Iasi, au constituit un grup infractional organizat, structurat, bazat pe relatii de rudenie si interese comune, care a actionat in mod coordonat, in scopul comiterii unor infractiuni de trafic si exploatare a unor victime vulnerabile financiar si emotional.

Astfel, membrii gruparii au racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat si inlesnit practicarea prostitutiei pentru mai multe victime minore si majore, foloasele materiale obtinute fiind insusite in totalitate de catre membrii gruparii.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul luptatorilor din cadrul SAS Iasi. Suportul de specialitatea a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (I.P.)

 

Leave a Reply