The Taranterra Project aduce in Iulius Town Timisoara o expozitie cu 36 de tarantule vii (P)

Iulius Town le propune timisorenilor, incepand cu acest weekend, o expozitie inedita, unde vor putea sa admire cele mai mari specii de tarantule de pe glob. Expuse in terarii speciale, concepute astfel incat sa reproduca fidel habitatele in care speciile exotice traiesc, tarantulele vor fi prezente in Iulius Town, in perioada 21 – 30 ianuarie 2022.


Stiai ca exista o specie de tarantule suficient de mare incat sa poata manca pasari? Sau ca exista o specie care poarta numele legendarului cantaret de folk Johnny Cash? Stiai ca tarantulele au 8 ochi amplasati pe carapace, cu care pot distinge si cea mai mica miscare?

Curiosii, dar si pasionatii de tarantule sunt asteptati la The Taranterra Project – Gigantii din lumea paianjenilor, o expozitie care aduce in Piateta Intersport din Iulius Town o varietate de specii. Fiind vietati complexe, cunoscute drept si „regii paianjenilor” datorita dimensiunilor lor, acestea au un comportament inedit, ce poate fi observat pe parcursul expozitiei.

Ivit dintr-o fobie care s-a transformat cu timpul in pasiune, proiectul The Taranterra Project porneste in misiunea de a arata oamenilor atat frumusetea deosebita a acestor animale, cat si utilitatea lor in ecosistemele in care convietuiesc alaturi de noi.

Datorita terariilor amenajate astfel incat sa reproduca fidel habitatul natural al fiecarui specimen in parte, vizitatorii vor putea vedea in ce conditii traiesc acestea, dar si cum isi „decoreaza” chiar ele mediile. Un fapt interesant despre femelele tarantule este ca isi folosesc panza pentru a ranforsa peretii vizuinelor in care traiesc, creand astfel o „broderie” spectaculoasa.

Pe langa inteligenta si sensibilitatea lor, tarantulele au culori fantastice, care se impletesc cu modelele simetrice, reusind astfel sa incante publicul si sa starneasca admiratia celor care vor vizita expozitia din Iulius Town.

Fiind o expozitie educativa, in cadrul The Taranterra Project – Gigantii din lumea paianjenilor, vizitatorii vor putea sa afle mai multe informatii interesante despre aceste specii exotice, printre care: cati ani traiesc, cum se apara de pradatori, cand a fost folosita prima data denumirea de tarantula, dar si multe altele.

Vino in Iulius Town si descopera cele 36 de specii de tarantule si afla informatii inedite! (I.P.)

Leave a Reply