Politistul care sustine ca a fost dezbracat in pielea goala la DIICOT Timisoara, acceptat ca martor in dosarul sechestrului din clubul Champions

Dupa ce a ignorat decizia Curtii Constitutionale, din iunie 2021, care interzice procurorilor DIICOT sa continue ancheta si in cauzele disjunse, judecatoarea Sorina Lupsa, de la Tribunalul Timis, a admis, la termenul de azi, o proba care poate face lumina in dosarul taximetristului sechestrat in clubul de jocuri de noroc Champion.


Mai exact, pentru a afla mai multe informatii despre metodele de lucru ale procurorului antimafia Mihai Sandor, cel care a intocmit rechizitoriul in acest caz, judecatoarea Sorina Lupsa a admis cererea avocatilor apararii ca, la termenul viitor, sa fie audiat, in calitate de martor, fostul politist Dragan Ilin, care a simtit pe propria piele abuzurile de procedura de la DIICOT Timisoara. De altfel, din cauza ca a refuzat colaborarea cu DIICOT, in 6 mai 2020 a fost dat afara din IPJ Timis, in urma unei cercetari disciplinare sumare.

„Am cerut audierea lui Dragan Ilin pentru a relata modul in care a fost dezbracat la piele, la DIICOT Timisoara, pentru a fi convins sa faca o poveste frumoasa despre liderul interlop Lucian Boncu. Toata discutia purtata de Ilin cu politistul judiciarist Predica si cu procurorul de caz a fost inregistrate audio si depusa la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, unde Mihai Sandor are deschis un dosar penal. Prin chemarea la bara a fostului politist Ilin dorim sa invederam instantei de judecata modul in care, la DIICOT Timisoara, se fabrica probe impotriva inculpatilor din acest dosar, care l-au cunoscut sau au colaborat cu Lucian Boncu”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

Cum era de asteptat, procurorul de sedinta Viroca Flucsa s-a opus vehement audierii, in calitate de martor, a lui Dragan Ilin, sustinand ca acesta nu are nicio legatura cu cauza si ca probele din dosarul sechestruli de la Champions ar fi fost obtinute legal.

Lucru confirmat in procedura de camera preliminara, a punctat Viorica Flucsa, uitand ca, daca s-ar fi respectat decizia Curtii Constitutionale, acest dosar ar fi trebuit trimis la unitatea de parchet competenta pentru refacerea urmaririi penale.

Tot in sedinta de astazi a fost audiat un martor propus de taximetristul Nicolae Badea, cel care s-a plans ca a fost sechestrat si batut in clubul Champions, dupa ce a fost acuzat ca ar fi „smenuit” aparatele de joc. Martorul George Chiper a sustinut ca, dupa evenimentul de la Timisoara, s-a intalnit cu prietenul sau, taximetristul, si a vazut ca era plin de vanatai pe maini si pe corp, ca-i tiuia o ureche si ca, dupa tot ce i s-a intamplat in clubul Champion, a prins frica sa mai intre in casinouri.

Marturisire care a starnit hohote de ras printre avocatii apararii. Urmatorul termen, cand va avea loc si audierea martorului Ilin, in 3 februarie. (G.I.)

Leave a Reply