Ce spun medicii si pacientii de la Spitalul Oncologic din Timisoara despre frigul din saloane. „Parca mai bine era pe timpul lui Ceausescu!”

Medicii de la Spitalul Oncologic din Timisoara au prins curaj sa vorbeasca despre frigul in care sunt nevoiti sa-si ingrijeasca pacientii, dupa ce, azi dimineata, consilierul local Radu Toanca a facut public un tabel cu temperaturile din cele peste 40 de saloane.


Negru pe alb, in tabel sunt mentionate si temperaturi care scad si pana la 10 grade Celsius. Astfel, dr. Petra Curescu a declarat pentru Antena 3 ca, in zilele fara caldura, pacientii sunt incalziti cu sticle umplute cu apa calda de la fierbator. Iar, in aceste conditii, avertizeaza medicul care a vobit desre acest neajuns, creste riscul de infectie cu Covid.

Ar trebuie sa ne obisnuim pentru ca, din nefericire, aceasta situatie persista de o luna, iar atunci a fost chiar mai rau. Depindem de Colterm. De astazi avem promisiunea ca temperatura va creste cu trei grade. Probelemele sunt multe si le rezvolam cum putem, iar uneori cu metode ca la razboi.

Spre exemplu, in acele trei zile fara caldura, umpleam sticle goale cu apa fierbinte de la fierbator pentru ca pacientii sa se incalzeasca. Efectiv, improvizari. Unde pacientii ar trebui sa isi faca tratamentul avem paturi ca sa nu le fie frig macar cat timp stau la perfuzie. Vorbim despre pacienti imunodeprimati, vorbim despre pacienti carora acest frig le scade in continuare imunitatea. Am cerut mai multe plapume, dar spre exemplu, noi trebuie sa le prindem venele si pe acest frig nu se poate.

Creste riscul de progresie a bolii. Creste riscul de infectie. Ne umplem toti de COVID. Ar trebui conditii mai bune de cazare pentru pacienti.

Acum avem 15 grade Celsius, iar asta nu este o temperatura de confort. Pentru un pacient oncologic nu este ok“, a declarat dr. Petra Curescu.

Un pacient, aflat intr-un salon al spitalului pentru a face tratament, a explicat in fata camerei TV cum este nevoit sa stea cu geaca pe el, chiar daca trebuie sa faca perfuzii.

“Inghet de frig in spital, in timpul asta, parca mai bine era pe timpul lui Ceausescu. Si acasa e la fel, ca sunt racordat la sistemul centralizat. Mai aprindem aragazul, dar tot frig este”, a declarat barbatul. (G.G.)

Leave a Reply