Perchezitii la IPJ Harghita intr-un dosar cu politisti corupti si permise de conducere returnate posesorilor pe baza de spaga

Procurorii DNA Targu Mures si politistii anticoruptie efectueaza, miercuri, perchezitii si ridicare de documente la 37 de adrese, intre care cinci birouri de institutii publice din Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, intr-un dosar de coruptie in care functionari publici cu statut special sunt suspectati ca luau spaga pentru returnarea unor permise auto retinute de la soferii indisciplinati in trafic si pentru inmatriculari pste rand.


Potrivit unor surse judiciare, unele dintre perchezitii au loc la sediul IPJ Harghita si la Politia Odorheiu Secuiesc. Functionarii sunt suspectati ca luau mita pentru permise de conducere returnate, dupa ce au fost retinute in trafic de la soferii indisciplinati, si inmatriculari peste rand.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Targu Mures fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni coruptie comise de functionari publici cu statut special, in cursul anului 2021.

Chiar seful IPJ Harghita, comisar sef Iordan Mircea-Stefan, spun aceleasi surse, dar si alti politisti cu functii de conducere, printre care si seful Serviciului Public de Inmatriculari si Permise de Conducere (SRPCIV), ar fi vizati in acest dosar, fiind suspectati ca ar fi facut programari peste rand, ar fi inmanat anumite permise de conducere unor indivizi dupa suspendarea dreptului de a conduce, dar si alte astfel de ilegalitati.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Tirgu Mures efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni coruptie comise de functionari publici cu statut special, in cursul anului 2021.

In cursul zilei de 19 ianuarie 2022, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 37 de locatii, dintre care cinci sunt birouri ale unor institutii publice din municipiile Miercurea Ciuc si Odorheiul Secuiesc.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie si din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply