Reabilitarea cinematografului Freidorf, prioritate investitionala a Primariei Timisoara. Primarul Fritz a semnat contractul de proiectare si asistenta tehnica

Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru reabilitarea cinematografului Freidorf si schimbarea destinatiei in centru cultural si educational. Castigatorul licitatiei este societatea ARHISILV SRL, iar pretul contractului este de 44.940 lei plus TVA.


Viitorul Centru Cultural si Educational Freidorf va fi situat pe str. Nicolae Andreescu, nr. 97 si va cuprinde o cladire pe doua nivele supraterane cu toate echipamentele si dotarile necesare. Centrul Cultural si Educational va oferi servicii cultural-educationale si servicii sociale.

Dupa finalizarea investitiei, spatiile necesare furnizarii serviciilor sociale vor fi gestionate de Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara, furnizor public de servicii sociale, acreditat conform legii. Vor fi servicii de tip centru de zi pentru asistenta integrata (informare si consiliere psiho-sociala, consiliere familiala, consiliere vocationala, terapie ocupationala, educatie si socializare, grupuri suport, servicii medicale de baza etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/resedinta in zona Freidorf.

Serviciile culturale, incluzand activitati de recreere si relaxare intr-un mediu sigur, de implicare activa la viata publica prin activitati culturale, participarea la cursuri pentru dobandirea unor competente cultural artistice vor fi gestionate de Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu operatori culturali.

Valoarea totala a investitiei este de 2.318.260,05 lei TVA inclus. Finantarea proiectului se va realiza prin GAL Freidorf.

Primaria Municipiului Timisoara are in derulare inca doua investitii majore in infrastructura pentru servicii sociale. Reamintim ca la finalul anului trecut, Municipalitatea a incheiat contractul pentru executia lucrarilor de constructie pentru Centrul Multifunctional Kuncz.

De asemenea, tot in luna decembrie, Primaria Municipiului Timisoara a semnat contractul de finantare prin fonduri europene, pentru construirea unui centru de zi pentru persoane cu dizabilitati sau boli cronice, in zona Fratelia, strada Pavlov. Investitia se afla in faza elaborarii studiului de fezabilitate.

Cele trei centre –  Freidorf, Kuncz si Fratelia – vor oferi activitati socio-educative, recreative si culturale, precum si servicii medicale de baza persoanelor care trec prin perioade dificile, cu rolul de a combate marginalizarea sociala si de a-i ajuta sa duca o viata independenta. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply