Ordonanta de guvern pentru refacerea facturilor la gaz si electricitate emise gresit! VEZI anuntul facut de ministrul Economiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat, miercuri, ca toate facturile emise gresit vor fi refacute din oficiu de furnizori. Asadar, nu mai este nevoie ca oamenii sa faca sesizarile la ANPC si ANRE. De asemenea, ministrul Energiei a anuntat cum isi pot recupera clientii banii de la companii.


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunta ca a fost stabilita procedura prin care clientii isi pot recupera banii in cazul facturilor calculate gresit de distribuitori.

“Exista procedura regulament special pentru aceste diferende intre client si furnizor, procedura stabilita de ANRE. Daca diferenta de suma este mai mare de 100 de lei, atunci la cererea clientului, in termen de 5 zile, furnizorul are obligatia de a efectua plata. Daca diferenta e mai mica de 100 de lei atunci se recupereaza din factura urmatoare”, a explicat ministrul Virgil Popescu.

Guvernul a mai decis ca furnizorii au obligatia sa recalculeze facturile fara a impune penalitati in termen de 15 zile.

De asemenea, in perioada de 15 zile, se suspenda inclusiv o eventuala plata a acestora, a mai spus ministrul Energiei.

In plus, pentru a preintampina posibile eventuale abuzuri ale companiilor fata de clienti pe perioada aplicarii ordonantei de urgenta de plafonare si compensare sunt interzise debransarile, a precizat Virgil Popescu. (I.P.)

Leave a Reply