Premiera! Curtea de Apel Galati l-a condamnat la 1 an de inchisoare, cu executare, pe barbatul care a injunghiat mortal cainele unui vecin

Premiera nationala in instantele din Galati, in dosarul in care un barbat a fost trimis in judecata pentru cruzime fata de animale, respectiv, dupa cum se mentioneaza in Legea 205/2004, rele tratamente aplicate animalelor. Inculpatul care, in urma cu trei ani, in urma unei altercatii, a omorat cainele unui vecin, a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, relateaza Agerpres.


Decizia Curtii de Apel Galati este definitiva si a fost anuntata pe 17 ianuarie, la trei ani de la producerea incidentului, cand patrupedul a fost omorat cu un cutit in scara unui bloc in timp ce intre cei doi barbati avea loc o altercatie. Proprietarul cainelui a facut plangere la Politie si a avut castig de cauza in urma procesului.

El va primi suma de 5.000 de lei ca despagubiri morale si a anuntat ca va dona banii asociatiei ,,Ajutati-l pe Labus” din Galati.

Cainele ucis era de rasa Amstaff, avea varsta de 12 ani, era microcipat si figura in evidentele Politiei.

“La fix 3 ani de la acest cumplit eveniment, Curtea de Apel Galati mentine hotararea pronuntata in prima instanta de Judecatoria Galati, prin care a fost dispusa pedeapsa maxima pentru acest gen de infractiune – uciderea animalelor, cu intentie, fara drept – un an de inchisoare cu executare. Am luptat alaturi de familia Bocic pentru a obtine aceasta solutie, ne-am dorit-o, am sperat ca o vom putea mentine si in apel si am reusit. Sigur, aceasta condamnare nu trebuie sa ramana fara ecou, pe viitor, practica instantelor trebuie sa se mentina pe aceeasi linie, respectiv, sanctionarea dura a celor care comit acte de agresiune asupra animalelor”, a declarat avocata Luminita Stoianovici Susma, care l-a reprezentat in nstanta pe proprietarul cainelui. (I.P.)

Leave a Reply