Tara infractorilor! O femeie de 70 de ani din Vaslui a primit o factura la gaze naturale de 33,5 milioane de lei noi

O femeie in varsta de 70 de ani din Muntenii de Jos, judetul Vaslui, a primit in luna decembrie a anului trecut o factura uriasa la gaze, in valoare de 33,5 milioane de lei. Dupa ce a semnalat eroarea, pensionara a primit o noua factura, insa si de aceasta data tot gresita, potrivit Ziarul de Vaslui.


Femeia s-a trezit ca pe factura la gaze naturale era inregistrat un consum de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc, inregistrati la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. Iar asta in conditiile in care singurii „mari consumatori” de gaz sunt aragazul si centrala folosita doar pentru incalzitul apei, pentru ca femeia isi incalzeste locuinta cu sobe cu lemne.

„Saptamana trecuta, cand a primit mama factura, eu eram in alt colt al tarii. M-a sunat panicata ca a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Saraca, era atat de bulversata citind atatea cifre si probabil ca nu ii venea sa creada ca, de fapt, factura e in lei noi”, a declarat pentru Ziarul de Vaslui baiatul femeii, Gabriel Mereuta.

Speriata, femeia a luat primul mijloc de transport si s-a prezentat la ghiseele Gaz Est, pentru explicatii.

„Nu au fost probleme. Au recunoscut ca este o eroare si au emis o factura, de 1.700 lei. Normal, si aceea era mult prea mare. In final, dupa un alt drum, a fost emisa o factura de 200 lei. E bine ca totul s-a terminat cu bine, chiar daca asta a insemnat nervi, timp si cateva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am intors abia azi in oras si am fost socat cand am vazut factura initiala”, a povestit baiatul femeii.

Barbatul a postat o fotografie cu factura si pe retelele sociale, iar glumele nu au intarziat sa apara: „Fa lampa mai mica!”, „Dar ce faci? Umpli butelii acasa?”, „Investeste in vreo canistra de antigel, sa nu te trezesti cu factura marita si la apa!” sau „Bun platnic, n-ai avut restante luna trecuta”, au comentat internautii. (I.P.)

Leave a Reply