Spargere la sediul Baroului Timis! Hotii au dat o lovitura la pont si au furat peste 50.000 de lei din casieria avocatilor UPDATE “Suma e mult mai mica, in realitate!”, anunta decanul Sergiu Stanila

Sediul Baroului Timis, aflat in plin centrul Timisoarei, pe strada Lucian Blaga, a fost spart de hoti profesionisti, in noaptea de miercuri spre joi, atacatorii furand toti banii pe care i-au gasit in casierie. Este vorba de peste 50.000 de lei, incasarile de peste zi si pensiile aflate in plata.


“Se confirma, din pacate…”, ne-a transmis decanul Baroului Timis, Sergiu Stanila, care nu-si poate explica abilitatea hotilor de a trece peste sistemul de alarma, dar si tupeul infractional de a fura veniturile baroului de peste zi, la care au contribuit, in mare parte, si aparatorii aflati in slujba lor.

Spargerea a fost descoperita de angajatii baroului, azi-dimineata, cand au ajuns la serviciu, acestia anuntand si politia. Oamenii legii au ridicat amprente si urmeaza sa verifice si imaginile de pe camerele de supraveghere video, pentru a obtine indicii despre hotii care au riscat o asemenea lovitura, la etajul superior al unei cladiri ultracentrale.

“O lovitura data la pont, cu siguranta, intrucat incasarile de peste zi nu au fost depuse la banca, tocmai pentru a fi folosite la plata pensiilor. Cineva a stiu si a vandut informatia. Avem destui colegi care apara hoti profesionisti, nu era greu sa transpire pontul unui loc unde se gasesc bani. Poate au venit unii sa-si ia banii inapoi, pentru ca nu au fost multumiti de prestatia avocatilor alesi”, ne-a dezvaluit un avocat din Baroul Timis.

Amintim ca, nu cu mult timp in urma, instantele timisorene i-au condamnat pe membrii unei grupari de hoti de lux, care au spart peste 300 de case din tot vestul tarii si 126 de sedii de firme. Din cate se pare, nu toata gasca a fost trimisa dupa gratii… (G.I.)

UPDATE! Decanul Baroului Timis ne-a anuntat ca suma care a disparut din casierie, in urma spargerii de azi-noapte, este mult mai mica decat cea “rostogolita” de mass-media. “Sincer, ma puteati intreba si despre cuantumul sumei, in loc sa preluati o informatie nereala si neverificata. La ora cand a aparut in presa acea suma, nici macar noi nu stiam suma. E mai mica considerabil in realitate. Politia nu avea de unde sa stie, daca nici noi nu stiam la acea ora”, ne-a transmis decanul Sergiu Stanila. Sa mai mentionam ca aceasta nesincronizare financiara, in cazul prejudiciului, nu ar mai fi fost posibila, daca decanul Stanila ne-ar fi raspuns la telefon. “Eram in sedinta”, ne-a lamurit Sergiu Stanila.

Leave a Reply