Directia Finantelor Publice Timisoara: Incepand cu 01.03.2022, pentru transmiterea documentelor catre organele fiscale, inrolarea in SPV devine obligatorie pentru unele categorii de contribuabili (P)

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara reaminteste contribuabililor ca, potrivit OG nr. 11/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si reglementarea unor masuri fiscale, incepand cu data de 01.03.2022, pentru transmiterea cererilor, inscrisurilor sau a oricaror altor documente  catre organele fiscale, inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) devine obligatorie pentru urmatoarele categorii de contribuabili :
– persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica;
– persoane fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent in una din formele prevazute de OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare.


Inregistrarea in serviciul „Spatiul Privat Virtual” se face accesand pagina principala a ANAF (www.anaf.ro), sectiunea „Servicii Online”, „Inregistrare/Inrolare persoane fizice si juridice in SPV”.

Totodata, potrivit actului normativ mentionat mai sus, in situatia in care incepand cu 01.03.2022 contribuabilii/platitorii nu isi indeplinesc obligatia comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a cererilor, inscrisurilor sau a oricaror altor documente si le vor depune in format letric, organul fiscal central nu le va lua in considerare, procedand la notificarea acestora cu privire la obligativitatea comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta.

Mentionam faptul ca inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) ofera persoanelor fizice si juridice toate facilitatile comunicarii la distanta a actelor administrative fiscale emise in forma electronica, precum si a altor informatii si inscrisuri in legatura cu situatia financiara si fiscala proprie a acestora. (I.P.)

Leave a Reply