Jandarmii de la Gruparea Mobila Timisoara anunta masurile de ordine si siguranta publica care vor fi luate la meciul AFC UTA Arad – CS Gaz Metan Medias

In data de 23 ianuarie a.c., incepand cu orele 17, pe Arena “Francisc von Neuman”, din municipiul Arad, se va desfasura partida de fotbal din cadrul Ligii I de fotbal, dintre echipele AFC UTA Arad – CS Gaz Metan Medias.


Gruparea de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara, alaturi de celelalte institutii cu atributii in domeniu, va lua masuri astfel incat evenimentul sportiv sa se desfasoare in conditii optime de ordine si siguranta publica, asigurand deplasarea in conditii de siguranta a suporterilor la si de la stadion, precum si pe timpul desfasurarii meciului de fotbal, aflandu-se in imediata apropiere a arenei sportive.

Spectatorii vor avea acces pe stadion incepand cu orele 15, pe baza biletelor puse la dispozitie de organizator, avand asupra lor cartea de identitate si documentele de acces care confirma respectarea regulilor sanitare si epidemiologice.

In contextual actual al pandemiei de COVID-19, numarul de spectatori nu poate depasi 30% din capacitatea arenei sportive, purtarea mastii de protectie este obligatorie, iar accesul este permis, dupa cum urmeaza:

  • Persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

  • Persoanelor care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore;

  • Persoanelor care certifica faptul ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi de la confirmarea infectarii cu SARS-CoV-2.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu modificarile si completarile ulterioare, intrarea in stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza de catre agenti ai societatii de paza si protectie, contractata de organizator.

Conform prevederilor art. 14 din actul normativ mentionat, anterior permiterii accesului in incinta arenei sportive, participantii la acest eveniment vor fi supusi unui control corporal preventiv, efectuat de catre firma de securitate contractata de organizator, cu scopul evitarii introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune in pericol siguranta spectatorilor.

Pentru a evita producerea unor incidente, recomandam suporterilor urmatoarele:

  • sa evite deplasarea in grupuri mari la sau de la arena sportiva.

  • sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice, delimitandu-se de orice forma de violenta verbala sau fizica ce ar putea conduce la manifestari violente.

Spectatorilor nu le este permis sa introduca in stadion bauturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune in pericol securitatea participantilor la aceasta competitie sportiva. De asemenea, este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta. (Gruparea de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

Leave a Reply