Cea mai tare filiera de contrabanda cu tigari din zona Moldovei, destructurata de DIICOT. Procurorii au indisponibilizat 6 autoturisme

Procurorii DIICOT si politistii de frontiera din Iasi au destructurat o retea de traficanti de tigari pe care au tinut-o sub supraveghere timp de un an. In urma perchezitiilor de sambata, anchetatorii au confiscat tigari de contrabanda, bani si masini.


Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizat, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Politiei de Frontiera Iasi au efectuat 13 perchezitii domiciliare, pe raza judetului Iasi, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in contrabanda cu tigari si produse din tutun, se arata intr-un comunicat DIICOT remis duminica.

Potrivit anchetatorilor, in perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022, procurorii DIICOT si politistii de frontiera „au documentat activitatea ilegala, transfrontaliera de introducere in tara, de catre membrii gruparii, a unor importante cantitati de tigari, atat peste frontiera verde cat si prin punctele de trecere a frontierei de stat din Republica Moldova si din Ucraina, fiecare membru al grupului infractional avand scopuri si atributii specifice, bine individualizate, in activitatea de coordonare, transport, distribuire si vanzare ilegala a bunurilor astfel introduse”.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si si confiscate 10.441 pachete cu tigari, sumele de 194.150 lei, 9.160 euro, 3.000 dolari si 20 lire sterline. De asemenea, au fost indisponibilizate 6 autoturisme.

In cele doua zile, actiunile au fost realizate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul STPF Suceava si jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, IJJ Iasi si Gruparea mobila de Jandarmi Bacau. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale, mai arata DIICOT. (I.P.)

Leave a Reply