OMS recomanda eliminarea certificatului verde! „Dovada vaccinarii sa nu mai fie o obligativitate ceruta de ale tari membre UE sau din afara UE”

Rasturnare de situatie in ceea ce priveste certificatul verde Covid-19, care este declansata si promovata chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), cel mai inalt for la care se raporteaza pandemia de coronavirus.


Restrictiile de calatorie si certificatul verde trebuie eliminate, deoarece sunt masuri care nu si-au dovedit eficienta.

Dupa doi ani de pandemie, OMS anunta ca aceste masuri duc la crize economice si la un stres nejustificat.

De data aceasta, cei de la OMS recomanda intr-un mesaj, ca acest certificat verde, dovada vaccinarii, sa nu mai fie o obligativitate ceruta de ale tari membre UE sau din afara UE, pentru ca provoaca un stres social.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda “ridicarea sau relaxarea interdictiilor legate de calatorii, pentru ca acestea nu ofera o valoare adaugata si contribuie in continuare la stresul social si economic trait de state”.

Masurile legate de calatorii (masti, testare, izolare/carantina, vaccinare) ar trebui sa se bazeze pe evaluarile riscurilor si trebuie sa se evite o povara financiara pe umerii celor care calatoresc, mai spun cei de la OMS.

In plus, OMS mai spune ca sunt tari care nu au avut pana acum acces la vaccin asa cum au avut, de pilda, alte state care au avut chiar si mai multe tipuri de ser.

Inclusiv in tara noastra este o discutie pe aceasta tema, daca acest certificat sa fie obligatoriu la mall sau la iesirea din vama. (G.G.)

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply