Inginerul care l-a „atacat” cu cerneala pe AUR-arul George Simion, in Hora Unirii de la Iasi, dosar penal pentru tulburarea linistii si ordinii publice

Dosar penal pe numele inginerului Lucian Harabagiu, 32 de ani, dupa ce, azi, in Piata Unirii din Iasi, a aruncat cu cerneala pe fata liderului AUR, George Simion. Atacatorul a fost ridicat de jandarmi imediat dupa incident, oamenii legii retinand-o si pe sotia acestuia.


Incidentul s-a produs in jurul orei 10,25, cand un barbat imbracat intr-o geaca neagra, cu un fular infasurat in zona fetei, a venit din spate, s-a apropiat de liderul AUR, i-a aruncat cerneala pe fata si a incercat sa se faca nevazut. Jandarmii si politistii locali au intervenit rapid, l-au identificat si l-au retinut.

„Barbatul banuit ca ar fi aruncat cu substanta lichida de culoare albastra asupra altei persoane a fost condus la sediul politiei pentru verificari, in cauza fiind intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii situatii de fapt si luarii masurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentantii IPJ Iasi.

Intrebat ce s-a intamplat, George Simion a explicat cum s-a trezit cu cerneala intre ochi si a cerut politiei sa nu-l amendeze pe atacator.

”Eram in hora unirii si un individ a venit si a aruncat cu ceva albastru in mine. Nu ma tem, ma tem doar de Dumnezeu, suntem in mijlocul oamenilor, pot sa arunce cu ce vor. In ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie sa se teama. Nu stiu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv sa ne strice sarbatoarea. Rog Politia sa nu il amendeze pe individ, e o sarbatoare nationala, daca asa a vrut el sa faca… noi il iubim!”, a declarat George Simion.

Anterior, acesta a anuntat ca, in ciuda faptului ca primarul Mihai Chirica a interzis orice intrunire publica de Ziua Unirii, ii invita pe totii romanii in fata Palatului Culturii din oras, pentru ca e zi nationala, urmand sa comita o mare ilegalitate: sa faca o hora. (Mara Ion)

Leave a Reply