Surpriza in dosarul in care liderul interlop Lucian Boncu a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa! Recurs in casatie admis de Inalta Curte

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de recurs in casatie formulata de liderul interlop Lucian Boncu, din Timisoara, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru omor din culpa si condamnat definitiv la 4 ani si o luna de inchisoare si plata unei amenzi penale in valoare de 6.000 de lei.


Bodyguardul timisorean s-a simtit nedreptatit de judecatorii de la instanta de fond, Judecatoria Timisoara, si de cei de la Curtea de Apel Timisoara, care au luat in considerare acuzatia procurorilor – care au sustinut ca acesta era sub influenta drogurilor in momentul in care a facut o manevra pentru a-si intoarce masina si a lovit o femeie cu partea din spate a vehicolului -, in conditiile in care expertizele aflate la dosar au stabilit o prezenta infima a substantelor halucinogene in sange, de doar cateva nanograme. Insuficient pentru a-i afecta atentia sau simturile de conducator auto, dupa cum au stabilit expertii.

Totusi, judecatorul care a solutionat dosarul la fond a decis sa aplice o pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive, totodata interzicandu-i sa mai conduca vehicule din categoria B pe o durata de 3 ani de la executarea pedepsei. La termenul din 20.10.2021, Curtea de Apel i-a admis apelul si a dedus din pedeapsa un numar de 24 de ore, durata retinerii din data de 20.02.2015.

„Admite in principiu cererea de recurs in casatie formulata de inculpatul Boncu Lucian Adrian impotriva deciziei penale nr. 1057/A din 20 octombrie 2021 pronuntata de Curtea de Apel Timisoara, Sectia penala, in dosarul nr. 2921/325/2020. Trimite cauza, in vederea judecarii recursului in casatie, Completului nr. 7. Fixeaza termen de judecata in sedinta publica la data de 22 februarie 2022, pentru cand va fi citat recurentul inculpat Boncu Lucian Adrian, la locul de detentie, partea civila Besoiu Radu Ion si partea responsabila civilmente Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., la adresele din dosar. Se vor incunostiinta aparatorii alesi ai recurentului inculpat, avocati Pasca Mihai-Lucian si Strati Cosmin, despre termenul acordat in cauza. Definitiva”, se mentioneaza in solutia de tip filtru pronuntata de Inaalta Curte la termenul din 11 ianuarie 2022.

Reamintim ca, in prezent, Lucian Boncu isi ispaseste o pedeapsa de 8 ani si o luna de inchisoare, plus plata unei amenzi penala de 6.000 de lei, pentru detinere si trafic de droguri de mare risc. (G.I.)

Leave a Reply