Tanarul care a aruncat cu cerneala pe George Simion, la un pas sa fie linsat de adeptii AUR. „Am fost pus la pamant si lovit de mai multe persoane, in cap si in coaste!”

Tanarul care a aruncat cu cerneala in liderul AUR, George Simion, spune ca regreta consecintele gestului sau, pentru ca si-a pus familia si prietenii in situatii neplacute. Mai mult, a fost la un pas de a fi linsat de simpatizantii Aliantei pentru Unirea Romanilor. Lucian-Daniel Harabagiu, in varsta de 32 de ani, lucreaza ca inginer IT intr-o cunoscuta companie multinationala.


Tanarul spune ca a folosit cerneala pentru ca o avea la indemana, activitatea sotiei lui implicand utilizarea acestei substante. El spune ca a venit la Piata Unirii cu un gest premeditat, insa nu era sigur ca il va duce la capat.

„Cerneala o aveam la mine, dar nu am vrut neaparat sa o utilizez. Acest lucru s-a intamplat dupa discurs”, a declarat tanarul, care respinge orice asociere cu George Simion, cu AUR sau cu orice alt partid politic.

„Nu am nicio intelegere cu George Simion, nu am nicio legatura cu AUR sau cu el. Dimpotriva, am idei bine intarite si nu sunt de acord cu modul in care ei se manifesta. Nu sunt inscris in niciun partid”.

Ceea ce l-a deranjat pe Lucian au fost „mesajele populiste si ura” pe care George Simion le-a promovat in discursurile sale.

„Au fost mesaje care m-au determinat sa fac acest pas”, a spus Lucian.

Mai mult decat atat, barbatul catalogheaza AUR ca fiind un partid extremist si isi arata dezamagirea legata de faptul ca mass-media nu a relatat si momentele de dupa incident.

„Dupa ce am dat cu cerneala in el, am incercat sa plec de acolo, moment in care am fost pus la pamant si lovit de mai multe persoane, aceste persoane fiind bineinteles din grupul AUR. Din cate am inteles de la Politie, de la audieri, acele persoane erau din Bucuresti. Am fost lovit in cap si in coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos geaca si gluga, moment in care eu am cerut ajutorul Politiei. Politia m-a ajutat si m-a scos din multimea respectiva; daca nu ceream ajutorul Politiei, iar daca politistii nu ar fi intervenit, cu siguranta acei indivizi ma lasau la pamant si m-ar fi linsat. Aveau o agresivitate iesita din comun”, a spus barbatul.

In ciuda a ceea ce s-a intamplat, tanarul spune ca nu a depus plangere la politie. Trei ore a fost interogat de politisti, fiind amendat cu o amenda contraventionala.

„Sincer, imi pare rau la ceea ce s-a ajuns, la ceea ce s-a difuzat la TV si in mass-media. In primul rand, mi-am pus familia, prietenii in niste situatii neplacute. Daca m-as mai fi gandit ca ar putea sa se ajunga aici, probabil nu m-as fi complicat cu aceasta actiune”, a declarat Lucian H.

Acesta a avut si un mesaj pentru George Simion.

„I-as spune ca nu suntem usor de manipulat asa cum crede el. Consider ca acest gest a fost o lectie din partea poporului, din partea oamenilor care reprezinta aceleasi principii ca si mine. Simion mi se pare lipsit de principii. Am niste principii pe care George Simion incearca sa le calce in picioare, manipuleaza societatea in directia in care vrea numai el. Incearca sa faca propria lui ideologie, nu stiu cum sa spun exact”, a adaugat ieseanul, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Sotia barbatului a fost alaturi de el in Piata Unirii, la momentul atacului. Femeia este la fel de revoltata de politicile promovate de George Simion, fiind chiar mai acida decat partenerul ei de viata.

„Ce as vrea sa-i transmit lui George Simion este sa nu creada ca toti romanii sunt fraieri, nu toti romanii sunt usor de manipulat. Adica, in ultimii doi ani, nu a facut nimic altceva decat circ si panarama in societate. Pe mine ma dezgusta acest gen de atitudine, oameni platiti din bani publici care sa faca ce? Circ”, a spus aceasta.

Femeia spune ca este „revoltator” faptul ca liderul AUR „profita de pe urma pandemiei, de pe urma suferintei oamenilor, niste oameni care poate nu au niste principii solide si pe care el ii manipuleaza”.

„Uitati-va la el, nu e in stare sa scoata trei cuvinte, parca are limba legata cu o ata, e un personaj foarte dubios, si mi-as dori ca oamenii sa vada lucrurile astea, si sa se trezeasca la realitate. E trist ce se-ntampla”, a mai spus tanara. (I.P.)

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Leave a Reply