Mai multe licee din Timisoara au trecut la cursuri online, din cauza frigului din clase. Primarul Dominic Fritz face un nou apel la Guvern, pentru a fi ajutat cu bani de la buget

Din cele 96 de unitati de invatamant din Timisoara, in momentul de fata au trecut la cursurile online din cauza temperaturilor scazute din salile de clasa, doua licee integral – Colegiul H. Coanda si Liceul de Arta – si inca unul partial, Liceul Grigore Moisil. In aceste cazuri, cladirile in care isi desfasoara activitatea aceste licee au instalatii vechi, unele montate chiar in anii ’60.


In alte 9 unitati de invatamant exista focare active de COVID si in unele cazuri, vor urma alte inchideri de scoli din cauza situatiei pandemice. Cateva din unitatile de invatamant care se confrunta cu un numar mare de persoane infectate cu COVID sunt:

  • Colegiul National Banatean – 28 de clase online, 103 copii bolnavi si 13 profesori;
  • Colegiul National “CD Loga” – 4 clase in online, 33 de cazuri copii si 5 profesori;
  • Liceul Teoretic „William Shakespeare” – 7 clase in online, 64 de elevi, 7 profesori;
  • Liceul Jean Louis Calderon – 2 clase in online, cu inca 5 in asteptarea rezultatelor. 25 de copii si 5 profesori au COVID;
  • Colegiul Ana Aslan – 3 clase online, 90 de copii si 2 profesori;
  • Colegiul National Pedagogic Carmen Sylva – 8 clase in online, 46 de elevi si 5 cadre medicale;
  • Liceul Ion Vidu – o clasa online, 11 profesori;
  • Liceul Teoretic Nikolaus Lenau – toate cele 65 de clase sunt in online din cauza COVID pana in 31 ianuarie;
  • Liceul Economic – 5 clase online, 14 elevi confirmati, in izolare si 2 profesori.

Primaria Municipiului Timisoara are in administrare peste 300 de cladiri (scoli, gradinite, licee, clinici si spitale), multe dintre ele aflate intr-o stare avansata de degradare, care au nevoie urgenta de investitii masive.

Inca de anul trecut, municipalitatea a conceput si pus in aplicare un plan coerent prin care se vor face investitii masive in infrastructura scolara si sanitara. De exemplu, anul acesta vor fi alocati aproape 100 de milioane de lei pentru investitii in scoli si circa 5 milioane de lei pentru reparatii. Aceste investitii vor viza nu numai o crestere a calitatii actului educational, ci si eficientizarea energetica a unora dintre aceste cladiri publice.

Primaria Municipiului Timisoara a virat de la inceputul anului, catre COLTERM suma de 27,5 milioane de lei, adica toti banii disponibili. In contextul exploziei preturilor de pe piata energiei facem apel la sustinerea Guvernului, care este absolut necesara pentru a traversa aceasta criza. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply