Greaua mostenire! In timp ce solicita bani de la Guvern pentru a incalzi caloriferele Timisoarei, primarul Dominic Fritz plateste facturile EON din 2014

In plin scandal al caloriferelor tot mai reci din blocurile si institutiile Timisoarei, primarul Dominic Fritz face un anunt care contureaza complexitatea problemei de la Colterm, societatea de termoficare a orasului aflata in insolventa si fara bonitate la furnizori.


Edilul orasului incearca sa explice de ce primaria nu mai are bani pentru incalzirea orasului si a ajuns, din nou, la mila Guvernului, demersul sau fiind sustinut, dupa cum am vazut azi, chiar si de liderul PSD Timis, Alfred Simonis.

Asadar, Dominic Fritz prezinta un ordin de plata pe care la semnati in cursul zilei de azi, pentru gazul consumat de Colterm in 2014. Pare incredibil, dar, Timisoara, in timp ce solicita interventia Guvernului pentru a asigura caldura abonatilor Colterm, plateste sute de mii de euro pentru gazul consumat in urma cu 8 ani. In acest context, greaua mostenire invocata de Dominic Fritz nu mai pare o scuza facila, ci crudul adevar.

„Astazi am platit rata lunara de 1,7 milioane de lei pe care Primaria o are datorie catre EON, ?????? ????? ???????? i? ????. Da, gazul consumat de COLTERM acum 8 ierni.

”Nota de plata” trebuie achitata in fiecare luna. Scadenta de plata e ultima zi a lunii. Neplata ei inseamna blocarea conturilor Primariei si executarea intregii sume, adica peste 57 de milioane de lei.

Terminam de platit gazul pentru caldura si apa calda din 2014, in 29 decembrie 2023.

Povestea este simpla: COLTERM nu a platit gazul catre EON, Primaria a garantat contractul dintre COLTERM si furnizorul de gaz si atunci cand nu si-a mai putut recupera banii, EON a dat in judecata Primaria si in 2019 a castigat definitiv.

Primaria nu a respectat sentinta si nu a facut plati. Ceea ce a dus la penalitati zilnice si la cresterea sumei datorate. Am inceput sa facem plati de abia dupa ce am preluat mandatul de primar. Am reusit prin negocieri intense sa esalonam aceasta datorie pe o perioada de 2 ani si jumatate. Si, acum, lunar, achitam si costul la gaz si penalitatile, pe care ni le-au lasat fosta administratie.

Mai este nevoie sa adaug ca in toamna anului 2012, Guvernul Romaniei a sters cu buretele toate datoriile COLTERM?”, se intreaba retoric Primarul german al Timisoarei. (M.I.)

Leave a Reply