VIDEO Protest la Viena impotriva vaccinarii obligatorii! “Sunt mii de manifestanti, este un vacarm de nedescris”, ne-a transmis avocatul Cosmin Bolosin

Legea privind vaccinarea obligatorie a tuturor persoanelor adulte, votata in urma cu o saptamana de Parlamentul Austriei, a scos populatia in strada, oamenii protestand impotriva incalcarii dreptului fundamental la sanatate. Mii de austrieci s-au adunat, si in aceasta dupa-amiaza, in centrul Vienei, pentru a protesta impotriva celei mai dure masuri anticoronavirus din Europa.


Camera inferioara a Parlamentului Austriei a votat aceasta lege controversata, in 20 ianuarie, si urmeaza ca, in 3 februarie, initiativa legislativa sa fie supusa la vot si in Bundesrat, camera superioara a parlamentului. Planul guvernului a fost criticat dur de Partidul Libertatii din Austria (FPÖ, extrema dreapta), insa masura este sustinuta de toate celelalte partide.

Vaccinarea obligatorie ar urma sa intre in vigoare in 4 februarie si se va aplica tuturor persoanelor care au implinit varsta de 18 ani. Exceptii vor face femeile insarcinate si toti cei pentru care, din motive medicale, vaccinarea nu este autorizata.

Guvernul insista ca obiectivul nu este de a impune nici vaccinarea cu forta, nici sanctiunile financiare, care sunt cuprinse intre 600 si 3.600 de euro, cu posibilitatea de a fi ridicate daca respectivul contravenient se va vaccina in termen de doua saptamani.

“Este un vacarm de nedescris, aici, in piata, vizavi de primaria din Viena, unde mii de oameni s-au adunat sa protesteze impotriva vaccinarii obligatorii. Ploua torential, insa oamenii continua sa vina pentru a-si sustine drepturile. Daca aceasta lege va fi ratificata si de camera superioara a parlamentului, Austria devine tara cu cele mai dure restrictii din Europa.

Chiar si acum, daca nu ai cel putin doua doze de vaccin, nu ai acces nici in cel mai mic magazin alimentar. De asemenea, daca nu esti vaccinat, poti sa intri in Austria doar daca esti in tranzit. Fantastic ce se intampla, vad sute de oameni care se indreapta catre locul manifestatiei, chiar daca, afara, temperatura bate inspre zero grade. Sunt vreo 70 de manifestanti cu tobe, este un vacarm de nedescris. Fortele de ordine au inconjurat piata si continua sa vina intariri, cred ca sunt peste 1000 de politisti”, ne-a transmis de la fata locului avocatul timisorean Cosmin Bolosin. (G.I.)

Foto + video: Cosmin Bolosin

Leave a Reply