VIDEO Singurul locuitor al satului Preveciori, aflat la peste 1000 de metri altitudine, in Muntii Poiana Rusca, a fost “tinta” unei dificile actiuni caritabile

Singurul locuitor al satului Preveciori din Muntii Poiana Rusca, uica Gheorghe Dabuceanu, in varsta de 67 de ani, a avut parte, astazi, pe un ger cumplit, de o vizita neasteptata.


Mai multi oameni de afaceri din Timis si Caras-Severin au pus mana de la mana, la initiativa caritabila a “condamnatului” Ionut Nasleu, fostul consilier de securitate al fostului primar al Timisoarei, si au cumparat produse alimentare, medicamente, gaz lampant si alte bunuri, pe care i le-au transportat aproape de casa sa solitara, la peste 1000 de metri altitudine.

“N-am reusit sa ajungem chiar in pragul casei sale, cum ne-am propus, pentru ca am ramas blocati in zapada, pe drumul forestier care leaga centrul comunei Bautar de catunul Preveciori. A coborat uica Gheorghe, calare pe cal, pentru a-si prelua bunurile pe care i le-am adus, cu tot dragul.

Nu este importanta valoarea pachetelor pe care le-am transportat in varf de munte, pentru a-l ajuta pe solitarul locuitor al satului Preveciori, ci am dorit sa dam un exemplu, pentru a fi urmati si de alti oameni cu suflet”, ne-a transmis Ionut Nasleu, care nu a dorit sa dezvaluie niciun nume din grupul oamenilor generosi care, azi, l-au insotit in aventura catre Preveciori.

Acest sat apartine de comuna Bautar si se afla izolat in Masivul Poiana Rusca. Un drum forestier de aproximativ 13 kilometri este singura legatura cu aceasta asezare izolata, in care, in trecut, toate cele 15 case erau locuite.

Acum, in catunul din judetul Caras-Severin mai locuieste o singura persoana. Este vorba de Gheorghe Dabuceanu, care si-a petrecut toti cei 67 de ani din viata in acest sat rupt de lume.

Isi petrece toata ziua avand grija de cei peste 15 cai si doua vaci. Semnal la telefon are prea putin, iar cu ajutorul unui mic panou pe care l-a primit de la preotul din comuna, reuseste sa aiba energie electrica intr-o singura camera. (E.T.)

Leave a Reply