Puls VALUTAR. 5 motive pentru care Bitcoin continua sa fie atat de popular, iar tot mai multi comercianti accepta plata in aceasta moneda virtuala

Bitcoin este o criptomoneda cu un trecut bogat care inspira incredere potentialilor investitori care sunt susceptibili sa investeasca in aceasta criptomoneda. Pana acum, toata lumea stie deja despre numeroasele avantaje ale acestei criptomonede, asa ca nu le vom repeta in acest articol. In acelasi timp, pare interesant un alt aspect in acest sens – de ce bitcoin ramane popular chiar si atunci cand pe piata cripto exista multe alte criptomonede in care se poate investi? In acest articol incercam sa oferim un raspuns la aceasta intrebare relevanta si de actualitate.


  1. Securitatea

Institutiile bancare contemporane, precum si guvernele, iau anumite masuri pentru a pastra in siguranta descoperirile. In cazul bancilor, de exemplu, se construiesc fortarete pentru a pastra in siguranta banii clientilor. Cu toate acestea, indiferent cat de robust si eficient este un astfel de sistem de securitate, acesta poate fi depasit prin utilizarea instrumentelor potrivite.

In cazul bitcoin, nu este nevoie doar de genii in programare pentru a realiza un jaf, ci si de echipamente de o performanta care nu exista inca. Blockchain-ul este configurat in asa fel incat spargerea lui devine din ce in ce mai complicata pe masura ce un nou bloc este minat. Astfel, piratarea blockchain-ului este destul de imposibila, iar istoria nu cunoaste pe nimeni care sa fi reusit pana acum.

Avand in vedere cele de mai sus, dat fiind nivelul avansat de securitate, puteti efectua tranzactii in bitcoini fara sa va faceti griji ca contul dumneavoastra va fi supus unui atac cibernetic sau ca tranzactiile pe care le faceti vor fi urmarite de terti.

2. Pret

A spune ca bitcoinii sunt foarte asemanatori cu monedele traditionale nu este suficient, deoarece criptomonedele, prin capacitatile lor, sunt net superioare acestora. Cresterea Bitcoin depinde si de sentimentul pietei, in timp ce legea obisnuita a cererii si ofertei joaca, de asemenea, un rol important in acest caz. In acest sens, valoarea bitcoin creste direct proportional cu acceptarea sa si cu perceptia beneficiilor pe care le poate oferi. Din ce in ce mai multi comercianti, dar si tari intregi accepta plati in Bitcoin. Daca pana de curand era o criptomoneda cu aplicabilitate redusa, acum aplicabilitatea sa a crescut semnificativ.

3. Investitii

Volatilitatea este una dintre principalele caracteristici ale Bitcoin, dar si ale altor criptomonede. Valoarea bitcoinilor fluctueaza in mod constant. Acest lucru face ca investitorii si comerciantii sa poata face bani. Pe masura ce creste numarul de cumparatori de bitcoin, creste si valoarea monedei. Pentru o astfel de investitie, momentul potrivit al investitiei este foarte important. Daca investesti la momentul potrivit, iti poti creste potential profitul in cel mai scurt timp.

Inainte de a incepe sa tranzactionati, este recomandabil sa va asigurati ca ati studiat temeinic tot ceea ce este legat de o astfel de tranzactionare. In acest domeniu este important sa cunosti lucrurile una cate una prin sinteza. Fiecare trader si investitor de cripto are propria strategie, o strategie care functioneaza pentru traderul in cauza, dar care ar putea sa nu functioneze pentru tine, de exemplu.

4. Anonimatul

In ciuda faptului ca toate tranzactiile cu bitcoin sunt inregistrate intr-un registru public, nu se vor cunoaste informatiile exacte despre cine a facut tranzactia. Astfel, principalul avantaj al criptomonedelor este anonimatul acestora. Acesta este unul dintre factorii cheie care ii determina pe oameni sa continue sa faca tranzactii in Bitcoin. Astfel, acest factor determina si cresterea constanta a nivelului de popularitate a acestei criptomonede.

5. Viteza, comoditate, fara limite

Unul dintre numeroasele avantaje ale Bitcoin este viteza relativ mare a tranzactiilor, in timp ce fondurile pot fi trimise si primite oriunde in lume, acolo unde exista o conexiune la internet. Deoarece bitcoinii nu sunt legati de un sistem centralizat, transferul de fonduri devine semnificativ mai eficient. In lumea de astazi punem accentul pe rapiditate si comoditate, motiv pentru care, in mod evident, tranzactiile cu bitcoin pe platforma Bitcoin Era raman populare si utilizate pe scara larga.

Concluzie

Datorita oportunitatilor pe care le ofera , bitcoinul ramane a fi popular chiar si in contextul in care zilnic apar noi criptomonede destuld e interesante si performante. Aceasta popularitate crescanda a bitcoinul este determinata de acele avantaje pe care le poate crea pentru investitori. Doresti sa investesti in bitcoin – o poti face chiar acum pe Bitcoin Era Platforma unde punem accent pe comoditate si rapiditate, exact ca bitcoinul. (I.P.)

 

 

Leave a Reply